Sophie, team manager governance & methods

Sophie, wie ben jij?

Ik ben eigenlijk een heleboel dingen! Ik ben getrouwd, heb twee kinderen, we houden van wandelen, naar de bioscoop gaan, afspreken met vrienden! «Cocooning»-momenten zijn ook erg welkom. Ik ben gepassioneerd door paardrijden; de vrijheid en discipline waarmee dit gepaard gaat en vooral de nauwe band die je ontwikkelt met de paarden. Een van mijn sterke punten is dat ik snel het grotere geheel kan zien, verbanden kan leggen en connecties kan leggen met/binnen een organisatie. Ik hou ervan wanneer de connecties hun vruchten afwerpen en de organisatie in beweging komt. In deze context is het belangrijkste om het op het juiste moment te doen!

Hoe kwam je bij de MIVB terecht?

Mijn man werkt bij de MIVB en in het kader van een IT-oefening dacht hij aan mij! Ik had al een mooi parcours afgelegd in verschillende bedrijven en het was tijd om een nieuw professioneel project te starten. Ik heb contact opgenomen met de persoon die mijn manager zou worden, hij zag een kans voor mij en ik ben in het rekruteringsproces gestapt. Toen ik de functie in de wacht sleepte was ik heel blij, maar ook zenuwachtig over het slagen van mijn opdracht. Het was de eerste keer dat ik “officieel” als teammanager aan de slag ging en dat ik “enabler” zou zijn van een digitale transformatie. Uiteindelijk is alles zeer natuurlijk gegaan.

Wat is jouw functie en wat vind je leuk in je werk?

Ik ben dus Team Manager Governance & Methods. Mijn rol bestaat erin de dynamiek te stimuleren zodat mijn medewerkers zich kunnen ontwikkelen, maar ook om sturing te geven voor transversale processen en projecten met als doel samenhang en efficiëntie te garanderen voor de «IT»-diensten van de MIVB. Het is een job met veel afwisseling en dat vind ik fantastisch! Het is belangrijk om het grotere geheel te zien om dingen op het juiste moment in werking te kunnen stellen en met elkaar in verband te brengen.

Over welke kwaliteiten moet je zeker beschikken om je beroep uit te oefenen?

Naast de technische aspecten zou ik zonder aarzelen zeggen dat je open van geest moet zijn, goed moet kunnen luisteren en georganiseerd moet zijn. Soms kunnen kleine handelingen situaties ontmijnen. Ook goede communicatievaardigheden en zin voor analyse zijn noodzakelijk. Ten slotte moet je gedisciplineerd te werk gaan om concrete dingen te kunnen afleveren en tegelijkertijd een visie en perspectieven bieden.

Welk beeld had je van de MIVB voordat je aangeworven werd?

Ik heb de MIVB altijd beschouwd als een bedrijf met een nobel beroep, «Samen vervoeren we het Brussel van morgen». Ik had daarentegen geen idee van het digitale transformatiegedeelte dat ik nu van binnenuit zie! Ik ben in volle coronaperiode gestart en desondanks werd ik hier zeer warm onthaald. Ook al is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, er zijn voldoende beroepen om je gading te vinden en op het vlak van IT heeft de MIVB al bewezen dat ze streeft naar innovatie. 

De MIVB, Top Employer? Waarom, volgens jou?

Omdat de MIVB een fantastische organisatie is die heel wat kansen biedt. Ze biedt een dienst aan de bevolking en heeft echt een impact op het dagelijkse leven van de Brusselaars. Bovendien is het een bedrijf waar je veel leert, het is een echt speelterrein, je moet alleen de focus kunnen bewaren!