Ruth, Product Marketing Officer

Wat doe jij bij de MIVB?

Ik werk in het marketingteam, meer bepaald brand en product marketing. Dat is echt heel breed. Dat gaat van imago branding campagnes tot heel specifieke productiegerichte campagnes zoals over contactloos betalen, het digitaal ticket, … Ook organiseren we allerlei evenementen, activatie op het terrein, partnerships, opendeurdagen en zo veel meer. Mijn jobinvulling is echt heel gevarieerd.

Hoe ben jij bij MIVB terecht gekomen?

Na mijn eerste job heb ik voor mezelf besloten dat ik niet meer zou focussen op de locatie van de job, maar wel zou kijken naar wat mij aanspreekt en waar ik mij goed bij voel en dat vond ik bij MIVB. Er werken leuke mensen, er was ook meteen sprake van doorgroeimogelijkheden en het vertrouwen en de flexibiliteit maken het heel leuk. De tweetaligheid en Brussel op zich waren ten slotte ook nog twee drivers. In Brussel kan er heel veel, is niets echt raar, kom je met heel veel verschillende mensen in contact en kan je heel veel bijleren en dat is een leuk pluspunt. 

Vertel eens iets over je loopbaan bij de MIVB?

Ik ben 9 jaar geleden bij MIVB terecht gekomen. Ik ben daar gestart bij de customer care, wat vooral contact met de klant via email en social media inhoudt. Na 3 jaar ben ik overgestapt naar mijn huidige job in marketing waar ik dus nu al 6 jaar werk.

Hoe zou je de teamsfeer beschrijven?

De collega’s zijn heel leuke mensen. We vullen elkaar mooi aan en we hebben elk onze eigen sterktes maar we kunnen ook gewoon onnozele dingen vertellen en dat is wel heel leuk. Ik vind dat ook wel belangrijk, want ik denk niet dat ik zou kunnen blijven in een job waar ik mij niet goed voel in het team of waar je niet jezelf kan zijn en toffe momenten kan hebben.

Heb je het gevoel dat je gegroeid bent door bij de MIVB te werken?

Ja, persoonlijk ben ik zeker gegroeid. Ik word door een goede manager begeleid en zij laat mij echt groeien in mijn job. Ze heeft me in het begin hier en daar een beetje gestuurd maar dan geleidelijk aan meer en meer mijn ding laten doen en dat is wel heel leuk om te voelen dat je dat vertrouwen echt wel krijgt. In het begin was het voor mij een werkpunt om meer uit mijn schulp te komen en daadkrachtiger te worden. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld voor het eerst de opendeurdag zelf gedaan. Vroeger vond ik dat echt indrukwekkend hoe de collega’s dat deden. Dat is deze editie goed verlopen, mijn manager was ook tevreden dus dat gaf wel een gevoel van trots.

Wil je meedoen?