Nancy, HR metrics analyst

"Er is zoveel te ontdekken bij de MIVB. Zelfs na 24 jaar dienst!"

Van opleider aan het begin van haar carrière tot verantwoordelijke voor de verwerking van de data van de HR-dienst vandaag. Nancy Goessens gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Zelfs na 24 jaar dienst leert ze nog elke dag bij over het bedrijf en de medewerkers.

Raadgeven, ondersteunen, becijferen… je doet het allemaal

Dat klopt. Mijn functie bestaat uit meerdere taken. Ik heb een raadgevende en ondersteunende functie voor het management zodat ze strategische en operationele beslissingen kunnen nemen. Mijn collega en ikzelf zijn er ook om de HR-activiteiten te becijferen en erover te informeren. We zijn eveneens verantwoordelijk voor het aanmaken en het bewaken van de juistheid van de bedrijfsrapporten van de HR-dienst, zowel voor intern gebruik als voor officiële instellingen en het Gewest. Dit klinkt allemaal erg “plechtig”, maar in het kort zorgen mijn collega en ikzelf ervoor dat iedereen over de nodige HR-data of -analyses kan beschikken om efficiënt te kunnen werken. En dat de officiële instellingen over de exacte HR-cijfers beschikken.

Een ietwat atypisch parcours

Nadat ik mijn studies tot kinesist startte, wilde ik mijn vleugels uitslaan en begon ik als vertegenwoordiger te werden. Toen ik in het laatste jaar kine zat, ben ik gestopt met deze studies. Ik vond het wel jammer dat ik alleen maar mijn secundair diploma op zak had en daarom begon ik terug te studeren na een jaar gewerkt te hebben. Ik startte toen met de opleiding lichamelijke opvoeding. Zodra mijn studies afgelopen waren, en na 2 à 3 jaar in het werkveld hoorde ik dat de MIVB op zoek was naar een interne opleider (m/v). Met mijn lerarendiploma kon ik me kandidaat stellen, en zo vervoegde ik de MIVB-familie.

Ook bij de MIVB werkte je op verschillende diensten

Ik begon als opleider in verschillende domeinen: communicatie, management,… Vier jaar later kon ik meewerken aan de uitwerking van het nieuwe evaluatiesysteem voor de arbeiders. Daarna kon ik mijn steentje bijdragen aan het nieuwe functieclassificeringssysteem, waardoor ik collega’s van allerlei diensten kon ontmoeten. Het was zeer verrijkend om al deze verschillende functies binnen te MIVB te ontdekken. Van achter mijn bureau had ik niet gedacht dat ik in contact zou komen met zoveel verschillende beroepen, en vooral, met zoveel gepassioneerde mensen die met plezier over hun werk wilden praten. Op een dag ging ik dan de uitdaging aan van de HR-cijfers. Een bocht van 180° waardoor ik nu het “volume” van de MIVB beter kan inschatten.

En je leert nog elke dag bij

Ik werk intussen 24 jaar bij de MIVB maar ik heb me nog geen dag verveeld. Er is zoveel te ontdekken! Ook nu, zelfs al zit ik al tien jaar in dezelfde functie, verveel ik me nooit. De technische uitdagingen, de veranderende noden en de ontmoetingen met partners maken deze functie die ik een functie in de schaduw durf te noemen erg boeiend voor mij!