QA - REKRUTERINGS

FAQ

REKRUTERINGS- EN SELECTIEPROCEDURE

Welke zijn de verschillende functies bij de MIVB?

Met meer dan 300 verschillende functies zijn de opportuniteiten uiteraard talrijk. Klik op "Jobs" om alle openstaande functies te ontdekken.

Praktisch wekelijks zorgen we voor een update van de functies die online staan. Om op de hoogte te worden gehouden van de opportuniteiten kunnen we jou alleen maar aanraden om, via je profiel, de categorie aan te duiden die jou het meeste interesseert. Wij sturen je dan systematisch een alert mail als er nieuwe functies gepost worden in de gekozen categorie.

Welke zijn de diplomavereisten om bij de MIVB te kunnen werken?

De vereisten, zowel qua diploma als qua vaardigheden, hangen af van de functie voor dewelke je solliciteert en staan telkens duidelijk vermeld bij elke functiebeschrijving.

Kan ik solliciteren voor meerdere functies?

Je kan slechts voor één enkele functie tezelfdertijd solliciteren. Maar je moet weten dat onze rekruteerders bij elke CV sowieso rekening houden met eventuele alternatieve opportuniteiten. Voor tal van functies tegelijkertijd solliciteren, zal je kans op succes dus niet verhogen.

Binnen welke leeftijdscategorie kan ik solliciteren bij de MIVB?

We maken er een punt van medewerkers met een verschillende oorsprong aan te werven: jong of oud, vrouw of man en van uiteenlopende afkomst. Enkel je competenties zijn beslissend voor een eventuele rekrutering.

Hoe gebeurt de selectieprocedure? Komen er testen bij kijken?

Indien je kandidatuur weerhouden wordt kan het zijn dat we je telefonisch contacteren voor een eerste gesprek. Is dit gesprek positief, of werd je CV weerhouden, dan zullen we jou uitnodigen om psychotechnische testen uit te voeren of een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en een eerste sollicitatiegesprek te voeren.

Afhangende van de functie kan je ook gevraagd worden om extra testen te doorlopen (technische test, assessment, ...).

Indien al deze verschillende stadia positief verlopen zullen we jou een contract voorstellen.

Zijn de behaalde resultaten niet voldoende genoeg dan vragen we jou om 6 maand te wachten vooraleer deze zelfde testen opnieuw uit te voeren. Een echt onvoldoend resultaat bewijst spijtig genoeg dat je profiel niet overeenstemt met de gekozen functie.

Heb je een diepgaander gesprek gevoerd met een lid van ons rekruteringsteam en je werd niet weerhouden voor de functie, dan vragen we jou een jaar te wachten vooraleer weer te solliciteren voor diezelfde functie. Deze periode laat je toe nieuwe competenties en ervaringen op te doen.

Het heeft ook geen enkel nut om meerdere keren voor eenzelfde functie of met verschillende profielen te solliciteren. Je loopt hierbij alleen het risico dat je door het systeem ‘geblokkeerd’ wordt (spamfilter).

Hoelang duurt de selectieprocedure?

Het is heel moeilijk de gemiddelde duur van de procedure te schatten. Deze hangt af van het aantal geselecteerde profielen, van de resultaten van de testen en van de interviews. We houden je natuurlijk telkens op de hoogte van de uitslag van de verschillende stappen.

Ik krijg geen nieuws over mijn kandidatuur, met wie kan ik contact opnemen?

Na je sollicitatie krijg je vrij snel een antwoord met informatie over het verder verloop van je kandidatuur. Indien je je profiel op onze website creëert kan je ook zelf je kandidatuur opvolgen via " mijn profiel "

Ik heb een uitnodiging gekregen voor selectietesten of een interview, maar ik kan niet aanwezig zijn, met wie kan ik contact opnemen?

In elke uitnodiging voor een interview vind je de contactgegevens van een van onze rekruteerders. Je kan haar of hem dus makkelijk bereiken via e-mail, telefoon of zelf sms in geval van verhindering. Zij of hij zal je dan een nieuwe afspraak voorstellen.

Ik ben niet geslaagd voor een test, kan ik deze opnieuw afleggen?

Als je voor een technische test niet geslaagd bent, kan je die opnieuw afleggen.

Kan ik meer informatie krijgen over mijn resultaat op een test?

Wens je een meer volledige rapport over je resultaat op een test, bel dan gerust de rekruteerder verantwoordelijk voor je dossier..

Waar kan ik mijn lopende sollicitaties terugvinden?

Om je lopende sollicitaties te raadplegen moet je je aanmelden op je profiel en naar het tabblad "mijn sollicitaties" gaan. Er wordt vervolgens een overzicht weergegeven van de functies waarvoor je gesolliciteerd hebt.

Hoe kan ik een jobaanbieding opslaan?

Zijn er nog geen jobaanbiedingen opgeslagen in je favorieten? Als je dat wil, kan je een functie die je interesseert opslaan via de knop "Opslaan" die zich rechts van elke job omschrijving bevindt. Zo kan je deze opnieuw raadplegen wanneer je je de volgende keer aanmeldt.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuwe jobaanbiedingen?

Wens je een e-mail te ontvangen als er jobaanbiedingen verschijnen die voldoen aan jouw criteria? Maak dan een job alert aan. Klik daarvoor op "Hou mij op de hoogte van gelijkaardige vacatures". Vervolgens kan je via het tabblad "Job alert" je criteria opgeven (diploma, functiecategorie, …)

Kan ik een jobaanbieding delen met vrienden?

Ja, dat is mogelijk. Hiervoor dien je je aan te melden via je Profiel. Kies de gewenste jobaanbieding en klik op "Stuur naar een vriend". Vervolgens wordt je via een pop-up gevraagd om de naam van je vriend en zijn e-mailadres in te vullen en een boodschap toe te voegen.

Zijn er parkeermogelijkheden als ik op een interview ben uitgenodigd?

Natuurlijk raden we aan het openbaar vervoer te gebruiken om onze kantoren te bereiken. Ben je geen gebruikelijke reiziger? Dit is dit de ideale gelegenheid om beter kennis te maken met onze diensten. Uiteraard liggen al onze sites kortbij één van onze haltes.