Vincent, Young Starter

Meer getuigenissen

Vincent, wie ben jij?

Ik ben afkomstig uit Opwijk en heb voor handelsingenieur gestudeerd aan de KUL. Vervolgens heb ik een master in duurzame ontwikkeling gevolgd, omdat ik graag de maatschappij en de steden wil verbeteren, en vooral de klimaatopwarming wil bestrijden. Tijdens deze studies kreeg ik de kans om naar alle uithoeken van de wereld te reizen, met name Polen, Rwanda, Italië, Leuven, Frankrijk, Brazilië, …

 

Je bent een echte globetrotter! Hoe heb je het Young Starter​-programma leren kennen?

Ik wilde echt een traineeship doen. Ik wilde ervaring opdoen in verschillende domeinen om de professionele wereld te ontdekken, maar ook om mezelf te leren kennen! Ik wilde ook niet werken voor een groot kapitalistisch bedrijf dat enkel uit is op winst. Ik wilde meewerken aan een project met een echte toegevoegde waarde, en aangezien ik geïnteresseerd ben in de mobiliteitssector, was ik op zoek naar een dergelijk programma. Zo werd ik aangetrokken door wat de MIVB biedt.

 

Waar hou je van in dit programma?

Het feit dat ik werk in een sector in volle verandering zorgt ervoor dat er enorm veel werk en uitdagingen zijn! Werken om het dagelijks leven van miljoenen mensen die in Brussel wonen te verbeteren is zeer belangrijk voor mij.

 

Je bent nu al een jaar Young Starter​, kan je ons iets vertellen over je opdrachten?

De eerste was bij de BUB, ik heb mijn supervisor geholpen om een reorganisatie van Movement Support voor te bereiden. In de toekomst zal de dispatching Bus verhuizen en zullen alle dispatchings gecentraliseerd worden (bus, tram, metro) in hetzelfde gebouw. Verder heb ik een systeem ontwikkeld met indicatoren om de performantie van het departement te meten.

Momenteel ben ik bezig met mijn tweede opdracht in het departement Finance, bij de boekhouding. Ik breng alle procedures voor het beheer van de assets in kaart, dat wil zeggen alle bussen, gebouwen, tafels, stoelen, … en ik moet oplossingen vinden om de assets van gans de onderneming te beheren! Ik doe deze opdracht erg graag, omdat ik met veel departementen in contact kom en mijn netwerk maximaal uitbreid!

 

Merk je als Young Starter bepaalde voordelen?

Er zijn veel voordelen, in het bijzonder dat ik deel uitmaak van het YS-team. We hebben de kans om te praten met andere jongeren die hetzelfde statuut als ons hebben. Er worden ook events georganiseerd voor ons, specifieke opleidingen voor de Young Starters, opleidingen met onze mentors, enz. Er wordt veel op ons ingezet en dat geeft een goed gevoel!

 

Een boodschap voor jonge werkzoekenden?

Kies een job die voldoet aan je idealen en doe iets dat je graag doet en je elke dag weer gelukkig maakt! En uiteraard raad ik het YS-programma aan! We doen telkens andere dingen, dat is echt een uitdaging! YS zijn samen met andere jongeren met dezelfde filosofie maakt me echt gelukkig!

Meer getuigenissen