Catherine, Werfleider Sporen

Meer getuigenissen

Catherine, hoe ben je bij de MIVB terecht gekomen?

Ik ben landschapsarchitect van opleiding, maar aan het eind van mijn studie kon ik geen baan vinden in mijn vakgebied. Dus werkte ik eerst in de verkoop en evolueerde zelfs in dit vak. Desondanks, na veel getwijfel, volgde ik een CAD-opleiding en werd aangeworven als industrieel ontwerper. Het was een contract van bepaalde duur en ik wilde er het beste van maken. Het meest voelde ik mee aangetrokken tot het praktische werk op de werven! Ik heb leren werken met OSIRIS (een gewestelijke programma dat de coördinatie van de bouwplaatsen in Brussel beheert, een ingewikkelde tool, maar onmisbaar in Brussel). Ik evolueerde zo naar een functie als  OSIRIS-manager en coördineerde en superviseerde de bouwwerven. Telkens als ik op een werf was, stelde ik veel vragen en zo leerde ik ook veel verschillende technieken.

Daar heb ik de gelegenheid gehad om de ploegen van de MIVB te ontmoeten die mij over hun projecten vertelden; ik bezocht een werf van de metro. De aard van het project ging zo: "De tram gaat op het niveau -2  voorbijrijden, we gaan de tram tot het niveau -1 brengen en de metro op het niveau -2 laten passeren! ". Ik was  gefascineerd door dit soort project! Ik was echt onder de indruk van het concept van de werf en de techniciteit ervan! Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de projecten van de MIVB! Hoe groter de bouwwerven, hoe meer ik onder de indruk ben! Ik kom uit Brussel en ik heb altijd het openbaar vervoer genomen. Ik heb dan maar naar de aanbiedingen op de jobsite van de MIVB geraadpleegd en gesolliciteerd. Ik weet wat ik leuk vind, ik weet wat ik wil en dat vergemakkelijkte het aanwervingsproces.

Wat houdt je job juist in en wat vind je er leuk aan?

Mijn job bestaat uit het plannen en vernieuwen of creëren van tramlijnen! Ik ontvang een projectplan van het ontwerpbureau. We zorgen ervoor dat we de nodige vergunningen krijgen voor de werf.

Wij voeren de metingen uit (wij kwantificeren de volumes van de materialen die moeten worden verwijderd en teruggeplaatst), alsook de bestellingen van rails en de bijhorende uitrusting.

Wij verdelen de bouwwerf in fases; we organiseren de omleidingen voor auto's en vrachtwagens; we  coördineren externe aannemers en beheren klachten en verzoeken van omwonenden en winkeliers!

Wat ik leuk vind is om aan deze grote en complexe projecten mee te werken en te zien hoe de kwaliteit van de openbare ruimte verbetert.

Welke kwaliteiten zijn essentieel voor je job ?

Je moet van bewegen houden, naar buiten komen, mensen ontmoeten, zakenn organiseren. Je moet standvastig zijn en de mensen in dezelfde richting met je meenemen. Je moet levendig zijn en ook gepassioneerd over het onderwerp! Mijn ervaring in verkoop en teammanagement helpen me daarbij, ik had al het vermogen om mensen aan mijn project te binden en te overtuigen! Je moet ook zeer georganiseerd zijn en zelfdiscipline hebben!

Hoe zag je de MIVB voordat je werd aangenomen?

Als een zeer groot, dynamisch bedrijf met een structuur en processen! Het is geweldig om in een mooie omgeving (kantoor) te bevinden en ook om naar de bouwwerven te kunnen gaan! Toen ik mijn studie beëindigde, pakte ik op een dag een metrokrantje en zag ik een vacature voor werfbaas voor de tram en ik dacht bij mezelf "dat had ik zo graag willen doen"! Ik las de functieomschrijving en hield die in het achterhoofd en de MIVB ook!

De MIVB, Top Werkgever? Waarom?

Omdat ik tot op heden overal steeds zeer goed ontvangen ben, door vele mensen, op een zeer aangename manier! Ik weet niet of dit specifiek is voor mijn afdeling, maar toen ik aankwam voelde ik echt die positieve energie onder mijn collega's. Bovendien biedt de MIVB een groot pakket extralegale voordelen en krijg je bovenal het gevoel dat de organisatie je verwelkomt als een persoon waar zorg voor moet worden gedragen!

Meer getuigenissen