Velimir, Videoverantwoordelijke

Meer getuigenissen

Welke weg legde u af?

Ik genoot een opleiding in techniek en elektronica en begon vanaf 1982 te werken voor verschillende ondernemingen op het vlak van elektronische veiligheid. Ik moest nogal vaak reizen in de Benelux en elders in Europa en de Oostbloklanden. Ik hield mij vooral bezig met de ontwikkeling en verwezenlijking van A tot Z van videobeveiligingssystemen en toegangscontrole voor de klanten in de industriële-, de bank- en de verkoopsector maar ook voor gevangenissen, casino’s, enz.

Als Bussiness Development Manager stond ik mijn medewerkers en voornaamste klanten bij in de Europese filialen om een oplossing te vinden voor hun problemen.

 

Hoe kwam u bij de MIVB terecht?

Nadat ik nagenoeg 30 jaar voor verschillende internationale bedrijven werkte en ik zeer geregeld naar het buitenland moest, had ik zin om wat meer thuis te zijn. Maar ik wilde tegelijk ook mijn ervaring op het vlak van veiligheid en video ten dienste stellen van een onderneming “van openbaar nut”. De MIVB zocht net dan een verantwoordelijke voor het beheer van de camerabeveiliging en dus solliciteerde ik.

 

Waaruit bestaat uw werk?

Dagelijks beheer ik de planning van de ploeg die ervoor zorgt dat de duizenden camera’s die in onze stations en gebouwen hangen 24 uur op 24 blijven werken. In geval van problemen kunnen we onmiddellijk ingrijpen. Onze afdeling werkt samen met de andere diensten voor de installatie en het beheer van de nieuwe camera’s: de aanvragen analyseren, de locatie, de budgetten, enz. er is ook het voortdurende contact met de belangrijkste producenten van videomateriaal en de analyse van de bestaande technologie op de markt om te beantwoorden aan de noden van de MIVB.

We beheren eveneens het onderhoud van de uitrustingen en denken na over de nieuwe concepten voor videobeveiliging.

 

Wat bevalt u in uw werk?

Je moet oplossingen vinden die nog niet bestaan en dat boeit me! De uitdaging om de bestaande installatie te herbekijken en te moderniseren en op eventuele nieuwe technologie over te schakelen en om het aantal camera’s in de stations en gebouwen nog op te drijven, bevalt mij ook. Elke dag is anders. Je moet dus creatief zijn. De werksfeer is echt bijzonder goed en onze ploeg vormt een mooie mengeling van jonge medewerkers en personen met wat meer ervaring, wat ervoor zorgt dat we van elkaar leren. Ik heb ook veel contacten met de andere diensten en dat vind ik bijzonder verrijkend.

 

Over welke kwaliteiten moet je beschikken?

Gemotiveerd zijn en ervan houden op het terrein te gaan. Je moet over een basiskennis elektronica beschikken en wat afweten van camerabeveiliging, toegangscontrole en IT. En werken in ploegverband en van uitdagingen houden, dat ook. Voorts zijn polyvalentie en snel een oplossing kunnen vinden ook mooi meegenomen.

Meer getuigenissen