Tiffanie , buschauffeur

Meer getuigenissen

De MIVB is een werkgever die iedereen in staat stelt zijn of haar evenwicht tussen werk en privé te vinden 

 

Wie is Tiffanie?

Ik ben 26 jaar oud. Vooraleer ik bij de MIVB startte, was ik lerares. Ik kom uit een groot gezin uit de provincie Henegouwen, maar voor het werk ben ik in de regio van Brussel komen wonen. Ik houd van sport, culturele evenementen, literatuur en vul mijn weken met diverse activiteiten.

 

Wat maakt je werk spannend?

Ik ontmoet veel interessante personen op het netwerk gaande van passagiers tot collega’s. Ik houd van rijden en het Brusselse netwerk leren kennen is een persoonlijke uitdaging. Geen dag is dezelfde omdat we regelmatig van lijn wisselen en zo nooit dezelfde passagiers ontmoeten.

 

Hoe ziet de dag van een buschauffeur er uit?

De sleutelwoorden die mijn dagen omschrijven zijn: stiptheid, strengheid, motivatie, geduld, verantwoordelijkheid en een goed humeur.

Voor mij zien mijn geweldige chauffeursdagen er als volgt uit:

Mijn dag begint met mijn kledingkeuze: ik kan kiezen tussen een broek en hemd, een rok of jurk. Ik varieer met plezier! Vervolgens vertrek ik naar mijn stelplaats waar ik op de hoogte wordt gebracht over eventuele storingen op het netwerk, mijn collega’s ontmoet en vanwaar ik mijn dienst start. Voor het vertrek controleer ik of mijn voertuig goed functioneert. Eenmaal op het netwerk groet ik de passagiers, zet ik ze in alle veiligheid af op hun bestemming en breng ik hen op de hoogte waar nodig. Ik moet steeds zeer waakzaam en alert blijven voor mogelijke onverwachte gebeurtenissen (omleiding, ongeluk, betoging, technisch probleem met de bus,…) en dit steeds met de glimlach! 

 

Ben je tevreden over het evenwicht tussen tussen werk en privé?

De MIVB is een werkgever die iedereen in staat stelt zijn of haar evenwicht tussen werk en privé te vinden. We worden allemaal uitgenodigd om onze “rij-voorkeuren” (de dagen waarop we willen werken) en onze “shift” (vroeg of laat) door te geven. Natuurlijk moeten we soms ook geduld hebben om te bekomen wat we wensen (zeker wanneer je pas in dienst bent), maar onze werkgever doet zijn uiterste best om schema’s op te stellen die onze verwachtingen benaderen.

 

Welke interne opleiding(en) heeft u gevolgd?

Ik volde de busopleiding voor het D rijbewijs, gratis bij de MIVB.

 

Hoe denk je dat de bus van de toekomst er zal uitzien?

Ik verwacht dat de bus van de toekomst de vervuiling zo veel mogelijk tracht te beperken, nog meer comfort zal bieden aan passagiers, toegankelijker zal zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit en dat deze meer rijcomfort biedt aan de chauffeur.

 

Hoe zou je jongeren overtuigen om te kiezen voor een job als chauffeur?

Als jonge persoon op de arbeidsmarkt is het mogelijk om bij de MIVB een vaste job te vinden met een goed salaris. Op lange termijn mogen we een uurrooster en ritme kiezen dat overeenkomt met ieders noden. Daarboven worden mogelijkheden geboden om in het bedrijf te evolueren.

Meer getuigenissen