Coralie, technisch klerk bus

Meer getuigenissen

Coralie, kan je ons vertellen hoe je bij de MIVB terechtgekomen bent?

Ik kreeg heel toevallig de kans om bij de MIVB aan de slag te gaan. Ik zat in het laatste jaar van mijn bacheloropleiding industriële elektromechanica toen ik reclame zag voor een jobday bij de MIVB. Ik heb toen beslist om me in te schrijven, terwijl ik eigenlijk mijn diploma nog niet had. Ik heb aan alle tests deelgenomen, zowel de schriftelijke als de technische, en aan het einde van de dag heb ik een aanwervingsbelofte ondertekend!

Hoe ziet jouw parcours bij de MIVB eruit?

Ik ben gestart als onderhoudsmedewerkster in de stelplaats Jacques Brel. Enkele maanden later kreeg ik de kans om door te groeien naar de functie van technisch klerk in de nieuwe busstelplaats Marly.

Hoe verloopt een typische dag in jouw functie?

Mijn eerste taak is de lijst raadplegen van de bussen die buiten dienst zijn. We zoeken uit wat te maken heeft met elektronica, waar er defecten moeten opgespoord worden, enz. Vervolgens gaan we de bussen die buiten dienst zijn halen op de parking. Zodra ze in de garage zijn begint het diagnosewerk naargelang het type defect.

Ik sta in voor de elektrische en elektronische defecten en de opsporing van defecten wanneer een probleem niet meteen zichtbaar is. Bijvoorbeeld: er brandt een controlelampje, maar we weten niet waarom.

Wat zijn de grootste moeilijkheden in jouw functie?

De flexibele uurroosters en de onvoorspelbaarheid van de werklast zijn twee belangrijke dingen waarmee rekening moet gehouden worden. Elke dag is anders op het vlak van werklast, interventies en teams.

Over welke competenties moet je volgens jou beschikken om een goed technisch klerk te zijn?

Je moet je plan kunnen trekken, verantwoordelijkheid durven opnemen en zelfzeker zijn in je beslissingen. Onze verantwoordelijkheid: ervoor zorgen dat de bussen kunnen ingezet worden en het net goed bediend wordt. Daarvoor moet je zeker zijn van wat je doet.

Hou je van je job?

Ja, om verschillende redenen. Ik hou ervan niet te weten wat de volgende dag zal brengen. Zo leer ik mezelf, mijn kwaliteiten en mijn sterke en zwakke punten beter kennen en ontdek ik wat ik graag en niet graag doe. De MIVB biedt veel carrièremogelijkheden. Er is niets mis mee om «onderaan de ladder» te beginnen, dat is zeer positief als je naar een precieze functiecategorie wil evolueren en deze wil begrijpen.

Zou je de MIVB aanraden aan vrienden of familie?

Ja, zeker weten! Ik ben flexibel en sta open voor anderen en de MIVB is geschikt voor wie ook is zoals ik. De MIVB is een mini-stad waar voor elk wat wils te vinden is! We hebben ook heel wat voordelen bovenop het loon: werkstabiliteit, de voortdurende evolutie van de onderneming, het gevoel deel uit te maken van een familie. 

Meer getuigenissen