Aurelie, Team Leader

Meer getuigenissen

«Ik hou van de sfeer, de creativiteit, de dynamiek en de ideeën bij de MIVB»

 

Aurélie kwam per toeval in contact met de MIVB en ze hield meteen van de manier van werken van het bedrijf. Wanneer de MIVB haar iets later vroeg om terug te komen, twijfelde ze niet.

 

Welk parcours legde je af?

Ik deed studies IT, richting Netwerken en Telecom. Tijdens de voorstelling van mijn stage werd ik door een consultancy agency opgepikt. Ik deed mijn stage in boordsystemen en ze waren op zoek naar zo iemand. Ze stelden me een job voor tegen de volgende herfst. In tussentijd werkte ik als Java-Developper aan een tool om patiëntendossiers in het ziekenhuis te beheren.

En vervolgens de MIVB?

Een paar maanden later werd ik door dat agency gecontacteerd om bij hen aan de slag te gaan. Mijn eerste opdracht was bij de MIVB, meteen mijn eerste kennismaking met het bedrijf. Tijdens deze opdracht contacteerde het bedrijf waar ik mijn stage deed me en ben ik daar gaan werken. En ja hoor, toen ik daar aan de slag was, contacteerde de MIVB mij op haar beurt. Ik wilde al iets anders en vond het tof om bij de Brusselse vervoersmaatschappij te werken. Nadat ik dus verschillende keren van job veranderde, besliste ik om bij de MIVB te blijven.

Waaruit bestaat je werk?

Ons team houdt zich bezig met de systemen aan boord van bus en tram. Dat zijn meer dan duizend voertuigen! We houden ons vooral bezig met systemen en software. We hebben ook servers en managementapps van al deze systemen. We ontwikkelen onderhoudstools, opvolgingstools, tools voor monitoring, tools om data door te geven van de verschillende uitrustingen aan boord van voertuigen. Er is enorm veel uitrusting aan boord van een bus of een tram: een dashboard, camera’s, stemberichten, radio, betaalsystemen, systemen voor verkoop van vervoerbewijzen, schermen naar buiten toe, TFT-infoschermen voor de reizigers, enz. We waken erover dat dit allemaal goed werkt.

Van externe naar teamleader

Ik begon als externe in 2010. In 2011 kwam ik terug als analyst-developer en een paar jaar later werd ik technical analyst. Een jaar geleden werd ik teamleader, nog altijd in hetzelfde team. Het laatste jaar was heftig maar ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze. Ik leer bij, ik ontdek en dat is heel motiverend voor mij.

Bijzondere herinneringen?

Die zijn er zeker op tien jaar tijd. Ik herinner me de eerste testen die we deden met de metropoortjes. Mijn collega’s deden al wat ze konden. Ze gingen alsmaar opnieuw door die poortjes. Een andere anekdote? Op een avond in een stelplaats zagen we plots een klein mannetje bewegen op een schermpje van een bus. Het was het begin van de Pokémon Go-rage en vroegen ons af hoe dat kon. Het bleek een slecht contact in het scherm waardoor er een testbeeld van een leverancier verscheen.

Ben je gelukkig bij de MIVB?

De MIVB biedt een heel aantal voordelen (verlof, maaltijdcheques, verzekeringen), maar er is meer dan dat. Ik hou van de sfeer, de creativiteit, de dynamiek en de initiatieven die bij de MIVB ontstaan. Ik heb toffe collega’s en elke dag is anders. Ik ben ook zeer mobiel in mijn job. Ik werk in verschillende bureaus, ontmoet veel verschillende collega’s. Ik kom ook in contact met collega’s op het net, in de depots. De MIVB geeft je verschillende carrièremogelijkheden. Ik ben gepassioneerd door mijn werk. Soms gaat het te ver. Wanneer ik een terrasje doe in Brussel (in niet-coronatijd) kan ik het niet laten om te checken of de externe borden op de bussen die voorbij rijden juist staan.

Meer getuigenissen