Stephane, Project Manager

Meer getuigenissen

Stéphane, welke functie oefen je uit bij de MIVB?

Ik ben 3 jaar geleden bij de MIVB beginnen werken en vandaag ben ik Project Manager in de divisie Transport Systems (TS), departement Infrastructure, dus voornamelijk alles wat de bouw betreft. Zodra de voorontwerpstudies bepaald zijn, bekijk ik samen met mijn team de elementen en bestuderen we het project in constructief opzicht. We hebben een ontwikkelingsrol maar zijn ook uitvoeringsverantwoordelijke. Het voordeel is dat de rol erg breed is, je verveelt je hier nooit! Er is een goed evenwicht: de ene keer ontwikkel je projecten, de andere keer sta je op de werf

 

Neemt de verwezenlijking van de projecten die je ontwikkelt veel tijd in beslag?

Dat varieert van het ene project tot het andere. Sommige projecten gaan zeer snel (2 tot 3 maanden). De eerste grote projecten waaraan ik gewerkt heb aan het begin van mijn carrière bij de MIVB daarentegen, worden nu pas afgerond! Een voorbeeld is de inhuldiging van de eindhalte van het station Simonis. We werkten daarvoor samen met het Gewest. Terwijl zij zich bezighielden met het station en de ruwbouw, zorgden wij voor onze lokalen om de eindhalte te laten functioneren (signalisatie en andere).

 

Jouw werk in de praktijk uitgevoerd zien, wat doet dat met jou?

Dat is echt leuk, want wat wij doen zijn voornamelijk nuttige dingen! Wanneer we bijvoorbeeld mensen de tram zien nemen aan de eindhalte van het station Simonis dat beheerd wordt door de medewerkers in de lokalen die we daar net naast gebouwd hebben, hebben we het gevoel dat we iets gedaan hebben waar iemand iets aan heeft.

Vroeger werkte ik mee aan de bouw van hotels, maar dat heeft niet dezelfde impact op het leven van de mensen. Dat is wat het hier zo fijn maakt! We dragen ertoe bij dat mensen zich verplaatsen in de stad, dat is ontroerend!

 

Wat zou je zeggen tegen een jonge werkzoekende?

Enkel bij de MIVB kan je voldoening halen uit projecten die mensen helpen en een echte sociale doelstelling hebben. Bij de Infrastructuur weten we dat onze projecten nuttig zijn voor de ganse bevolking en niet enkel voor één persoon of groep personen. In vergelijking met andere actoren is de MIVB momenteel een van de grote spelers in de bouw. De projecten bij de MIVB zou ik moeilijk elders kunnen vinden, want hier beschikken we over budgetten om mobiliteitsoplossingen in te voeren die niet beschikbaar zijn in andere sectoren en bedrijven in België. We hebben het voordeel dat we ons aan de basis van deze enorme projecten bevinden! De stelplaats Marconi en de nieuwe stelplaats voor elektrische bussen waar we aan werken zijn bijvoorbeeld allemaal projecten die in de privésector haalbaar zouden zijn, maar zeker niet eenvoudig. En voor deze projecten zijn bekwame mensen nodig. De MIVB zal nieuwe werkkrachten, nieuwe talenten blijven nodig hebben voor haar toekomstige projecten! De metro noord-zuid bijvoorbeeld. Er is enorm veel werk, en interessant werk bij de MIVB!

Het is een tof bedrijf, de werksfeer is er super, ik kom met iedereen goed overeen, wanneer je hulp nodig hebt krijg je die ook, enz. Het is jammer dat de MIVB niet de eerste werkgever is waaraan je denkt.

Meer getuigenissen