Sarah, Product Owner

Meer getuigenissen

Sarah, vertel ons iets over jezelf!

Ik heb altijd van verkoop gehouden en ik heb dan ook gekozen voor een bacheloropleiding Marketing – richting Communicatie aan de EPHEC. Omdat ik me nog te jong voelde om al in de beroepswereld te stappen en nog zin had om te studeren, heb ik beslist om nog een masteropleiding Handelswetenschappen – richting Internationaal Management te volgen aan het ICHEC. Deze master heeft echt deuren voor mij geopend! Na afloop van mijn studies heb ik een functie als Product Manager bemachtigd bij l’Oréal. Daarna kreeg ik een mooie kans bij RTL-TVI als Business Analyst; daar heb ik mijn analysevaardigheden ontwikkeld en ben ik me beginnen toeleggen op Business Intelligence – dat wil zeggen toezien op de transversaliteit van de afdelingen. Het is me toen duidelijk geworden dat ik wilde werken tussen de business en IT. Ik ben Senior Business Analyst geworden bij Clear Channel, dat was een kleine structuur en na 2 jaar had ik nood aan een nieuwe uitdaging.

 

Hoe ben je bij de MIVB terechtgekomen?

Tijdens mijn moederschapsverlof was ik mijn newsfeed aan het bekijken op een website en zag ik de functie van Product Owner bij de MIVB! Toen ik in de functieomschrijving las «de contactpersoon zijn tussen de Business en IT», dacht ik meteen dat dit iets voor mij was en heb ik onmiddellijk gesolliciteerd! Daarop volgden een aantal gesprekken en deze waren allemaal positief! Tijdens het volledige rekruteringsproces hebben de mensen mij gerustgesteld. Mijn manager zelf zei dat je alles kan leren! Ik ben begonnen in november 2019 en voel me er supergoed!

 

Wat is precies jouw functie?

Ik werk bij Sales Solutions als Product Owner. Ik vorm de link tussen de business, die aanvragen doet, en IT, die deze aanvragen beantwoordt. Ik beheer in het bijzonder de industriële producten zoals de Automatic Vending Machines (de verkoopautomaten) en de valideertoestellen. Dus zodra er een verandering of een nieuwe functie is, ontvang ik de aanvraag en behandel ik deze. We hebben een zeer uitgebreid labo met alle generaties toestellen, zo kunnen we tests uitvoeren alsof we ons in de stations bevinden! Ik had geen idee van alle IT-activiteiten bij de MIVB, ik was aangenaam verrast! Wat super is, is dat we onze eigen projecten verwezenlijkt zien, dat is in niet veel bedrijven het geval.

 

Wat bevalt je bij de MIVB?

Ik heb het geluk in een kleine stelplaats te werken, de collega’s hebben mij vanaf dag één warm onthaald! Alles is zeer gemoedelijk, er wordt ook een kennismakingsdag georganiseerd; dan worden meerdere sites van de onderneming bezocht om de structuur en de verschillende beroepen van de MIVB beter te begrijpen. Ik heb trouwens nog steeds contact met sommige collega’s die ik die dag ontmoet heb! Binnenkort ga ik ook deelnemen aan de Women Afterwork! Dat is super want je komt er collega’s tegen, breidt je netwerk uit en smeedt nieuwe banden. 

 

Een job bij de MIVB?

Er is een ongeëvenaarde werksfeer en -omgeving! We hebben onbeperkt toegang tot een opleidingscatalogus! Er worden ons allerlei mogelijkheden geboden om ons te verbeteren en persoonlijk te ontwikkelen. Je kan echt carrière maken bij de MIVB! Wanneer ik zie welk parcours sommige collega’s afgelegd hebben, ben ik echt onder de indruk! Als jonge mama merk ik dat ik werk en privéleven goed kan combineren! En ik ben niet de enige!

 

Meer getuigenissen