Joël, Project Manager Officer Specialist

Meer getuigenissen

Hoe ziet jouw parcours eruit, vanwaar kom je?

Ik ben Fransman, afkomstig uit Kameroen, en ik heb een klein deel van mijn studies in Tunis gedaan. Ik heb mijn diploma van ingenieur in management van informatiesystemen behaald aan de Université de Technologie de Troyes (Aube, Frankrijk).

Na 7 jaar gewerkt te hebben als consultant, waar ik het seniorniveau bereikt had, had ik zin om een andere wending te geven aan mijn loopbaan. Daardoor, alsook om familiale redenen, ben ik in België terechtgekomen. Ik ben een zeer dynamisch persoon en ben niet bang om buiten mijn comfortzone te treden. Mijn huidige functie voldoet aan al mijn criteria: werken in een structuur die projecten biedt met een impact op het dagelijks leven van de gebruikers en tegelijkertijd de challenges en diversiteit van consultancyopdrachten behouden.

 

Wat is jouw functie bij de MIVB?

Momenteel ben ik Project Management Officer (PMO) Specialist. Mijn rol binnen de Business Unit Metro (BUM) bestaat erin actief mee te werken aan de invoering van een geïntegreerd beheer van de projecten (de projectportefeuille professionaliseren/industrialiseren/beveiligen) en de Project Managers te ondersteunen in hun functie (begeleiding bij de projectbeheermethode).

Bij de BUM hebben we enorm veel projecten en initiatieven. Momenteel is een van de belangrijkste projecten het programma voor de modernisering van de metro, waarvoor ik de Program Manager van de BUM ondersteun.

 

Welke kwaliteiten zijn volgens jou belangrijk om je beroep uit te oefenen?

In het ideale geval heb je een verleden in de rol van Project Manager, ben je methodisch en georganiseerd, goed in staat om taken te rangschikken volgens prioriteit en om informatie te analyseren.  

Bovendien is het erg raadzaam (om niet te zeggen noodzakelijk) om over goede relationele vaardigheden (iedereen verenigen rond jouw ideeën) en communicatievaardigheden (diplomatie en volledigheid van de informatie) te beschikken.

 

Hoe werd je onthaald?

Heel eerlijk, ik ben twee maanden geleden aangekomen en alles is heel vlot verlopen! Ik heb voor de MIVB gekozen omdat ik een sterke verbondenheid en toegankelijkheid voelde tijdens de uitwisselingen met mijn collega’s. Deze toegankelijkheid was ook merkbaar omdat ik tijdens de rekruteringsprocedures echt kunnen praten heb met de leden van het team waarvan ik deel zou gaan uitmaken. Het is een zeer dynamische en aangename omgeving.

Meer getuigenissen