Peter , Metrobestuurder

Meer getuigenissen

Hoe bent u bij de MIVB terechtgekomen?

Al van toen ik een klein kind was ben ik gefascineerd door alle mogelijke spoorvoertuigen. Trams, treinen en metro’s: ik wist er alles van. Ik heb een opleiding gevolgd als treinbestuurder. Na zes maanden te hebben gewerkt als treinrangeerder, zag ik de vacature in de krant. Toen ik aangenomen werd, kwam een droom in vervulling. Eindelijk kon ik van mijn passie mijn job maken.

 

Hoe ziet een doorsnee werkdag er voor u uit?

Meestal hebben we dagen van 8u. We mogen zelf kiezen of we ’s morgens of liever in de namiddag of ’s avonds werken. Aangezien ik elke dag uit Dendermonde moet komen, verkies ik om in de namiddag te werken. Makkelijk is wel dat ik met de trein aankom in het Weststation, waar ik ook telkens mijn werkdag begin en eindig. We werken ook volgens het principe vier dagen werken, twee dagen thuis, waardoor we om de 6 weken een volledig weekend thuiszitten.

 

Wat maakt een job als metrobestuurder zo boeiend?

Je zou verwachten dat een hele dag met de metro rijden redelijk eentonig is, maar het tegendeel is waar. Het kan gebeuren dat het metroverkeer verstoord geraakt. Samen met de dispatching, moet je ervoor zorgen dat het verkeer zo snel mogelijk herneemt. Je weet nooit op voorhand wat er kan gebeuren. Dat maakt deze job boeiend.

 

Hebt u er na al die jaren al over nagedacht om een andere functie op te nemen binnen de MIVB?

Ik heb enkele jaren geleden tests afgelegd om lijnverantwoordelijke te worden, en was er ook voor geslaagd, maar ik ben tot de vaststelling gekomen dat een hele dag achter de computer zitten niets voor mij is. Ik ben heel gelukkig in mijn bestuurderscabine en ben van plan om die job nog lang uit te oefenen.

Meer getuigenissen