Tim, Manager telecontrole (pre)metro

Meer getuigenissen

Wie ben jij en wat is je functie bij de MIVB?

Ik ben Tim en ik ben manager telecontrole voor de (pre)metro. Mijn opdrachten draaien rond een centraal punt: de telecontrole. Ik beheer een team van experts die instaan voor de software en hardware die de dispatching metro gebruikt voor het beheer van op afstand van alle uitrusting. Samen zorgen we voor de goede werking van de verlichtingsuitrusting of de uitrusting voor reizigersinformatie in de metro- en premetrostations.

Waar men niet meteen aan denkt is public address. Dit systeem wordt gebruikt om muziek te laten afspelen in de stations, maar vooral om informatie- of veiligheidsboodschappen te verspreiden aan de klanten via de luidsprekers in de stations.

Kortom, we houden ons bezig met de techniek en de goede werking van het materiaal. Ik stel vast dat het materiaal mettertijd verbetert, maar het netwerk breidt ook uit en dus is er altijd werk!

 

Wat bevalt je bij de MIVB?

Ik hou van de bedrijfscultuur, het is één grote familie! De sfeer onder collega’s is zeer aangenaam en ik ontmoet elke dag nieuwe mensen! Werken in het centrum van Brussel is ook een grote troef! Ik zie en leer veel dingen en ik beweeg heel veel in het kader van mijn werk.

Een van mijn favoriete citaten is «ik doe mijn werk met passie en fun!».

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die bij de MIVB zou willen werken?

Het hangt ervan af in welke afdeling, want er zijn veel teams en er zijn grote verschillen tussen de teams.

Maar voor jongeren heeft de MIVB een geweldig programma op touw gezet, namelijk het programma Young Starter! Ik vind dit een goed instrument voor de jongeren die nog niet weten wat ze na hun studies willen doen. Een Young Starter moet drie programma’s van acht maanden volgen in verschillende afdelingen, en na afloop daarvan kan hij of zij kiezen waar hij of zij wil werken.

Waar ik persoonlijk het meest spijt van heb, is dat ik hier niet vroeger ben beginnen werken! Het is alsof ik 20 jaar ervaring verloren ben alvorens bij de MIVB terecht te komen. Maar het is nooit te laat om te beginnen …

Meer getuigenissen