Juan, Business Analyst

Meer getuigenissen

Juan, hoe ben je bij de MIVB terechtgekomen?

Toen ik nog studeerde aan de ECAM-hogeschool, had ik beslist om een eindwerk te maken bij de MIVB. Nadat ik afgestudeerd was, heeft mijn eindwerkbegeleider voorgesteld om te solliciteren voor de vacante functie van Business Analyst in zijn team, en vandaag is hij mijn manager.

 

De MIVB is jouw allereerste werkgever, hoe beleef je dat?

Ik werk nu bijna 5 jaar bij de MIVB en ik ben trots om te werken in een bedrijf dat oplossingen biedt voor de verbetering van de Brusselse mobiliteit. Het was voor mij belangrijk om een job te vinden die mijn nieuwsgierigheid zou blijven aanwakkeren en me toelaat mijn passies te blijven ontwikkelen. Bovendien kan je, met de waaier aan beroepen die de MIVB rijk is en de uitdagingen die zich elke dag weer aanbieden, altijd wel je gading te vinden.

 

Je bent dus Business Analyst, wat houdt die functie in?

Ik ben Business Analyst in het departement Transport Systems (TS) en ik maak deel uit van de directie Information Systems (IS).

De Business Analyst bij IS vervult een essentiële rol tussen de business en de IT-dienst. Hij moet immers in staat zijn om de behoeften die door zijn partners omschreven worden te begrijpen en om te zetten in een door technici te begrijpen taal.

Een van de rollen die ik bijvoorbeeld vervul is die van application owner van de Open Data, het platform waarop we onze datasets gratis delen met externe consumenten. Dit vormt een aanvulling op onze andere digitale diensten en biedt aan al wie wil de kans om zijn eigen applicaties te ontwikkelen op basis van kwaliteitsvolle informatie … alweer een verbetering van de mobiliteitservaring van onze klanten. Dankzij dit soort platform kunnen we onze gebruikers ontmoeten tijdens evenementen zoals Hackathons, maar ook betrokken worden bij projecten rond tools die de dagelijkse trajecten van de Belgen vergemakkelijken.

 

Wat bevalt je bij de MIVB?

Het voelt zeer goed aan om elke dag weer te beseffen welke concrete impact elk van onze projecten heeft op het comfort van de reizigers. We delen onze uurroosters via de Open Data en werken samen met externe bedrijven, het gebeurt niet zelden dat klanten gebruik maken van één van de bestaande systemen die deze gegevens gebruiken … een echte bron van motivatie.

Maar daarnaast hou ik ook erg veel van de sfeer binnen het bedrijf! Ik krijg de kans om elke dag weer nieuwe collega’s te ontmoeten met zeer uiteenlopende functies en persoonlijkheden.

 

Welke kwaliteiten zijn volgens jou belangrijk om je beroep uit te oefenen?

Zin hebben voor synthese, open van geest zijn en prioriteiten en verplichtingen kunnen beheren.

De GDPR, bijvoorbeeld, heeft veel inkt doen vloeien in de afgelopen twee jaar. Het was belangrijk om ons met deze wet in orde te stellen en tegelijkertijd onze interne klanten tevreden te houden en onze projecten niet in het gedrang te brengen.

Meer getuigenissen