Maxime, Head of Enterprise Architecture

Meer getuigenissen

Op mijn 32ste heb ik al mijn droomjob te pakken. Ongelofelijk!

Maxime is Head of Enterprise Architecture bij de dienst IT van de MIVB. Dat houdt concreet in dat hij de coherentie verzekert van IT-oplossingen van de Solution Architects bij de MIVB. Hij vertelt er ons wat meer over…

 

Ik begon in 2017 bij de MIVB als Solution Architect. Mijn taak was toen technischer en drie jaar lang kon ik aan de software-architectuur meebouwen voor verschillende projecten. Wanneer je erover nadenkt, heeft bijna elk MIVB-project ook een IT-luik. Je hebt software nodig voor ongeveer alles: de toegangspoortjes van de stations, de geluidsberichten in de voertuigen, het beheer van liften en roltrappen, enz. Zo kom je met heel wat verschillende projecten in aanraking.

Wat houdt jouw huidige functie in?

Als Head of Enterprise Architecture sta ik aan het hoofd van de Solution Architects bij de MIVB. Ik waak erover dat de verschillende voorgestelde oplossingen in diverse projecten coherent zijn, ik beheer de community van onze architecten, waardoor er ruimte is om ervaringen te delen en zo beter werk te kunnen afleveren. En aangezien ik niet hun manager ben, kunnen we gemakkelijker zaken uitwisselen, het is erg leerrijk.

Kan je ons iets meer vertellen over jouw parcours?

Ik studeerde burgerlijk ingenieur elektronica. Zodra ik mijn diploma op zak had, wilde ik in een hoogtechnologisch bedrijf gaan werken, en zo geschiedde. Een paar jaar later stelde ik vast dat ik me er niet goed bij voel om mee te werken aan projecten die niet goed zijn voor het milieu. Ik haalde geen voldoening meer uit mijn dagelijkse taken en wilde in een omgeving werken die in lijn ligt met mijn waarden. Toen belde een vriend me op om te zeggen dat er een vacature voor Solution Architect was bij de MIVB. Ik stelde me kandidaat en werd geselecteerd.

Waarom koos je specifiek voor de MIVB?

Eerst en vooral kan ik bijdragen aan de mobiliteit en de toekomst van Brussel. Voor mij is er niets dat méér Brussel uitstraalt dan de MIVB. Ik kreeg ook de kans om aan verschillende innoverende projecten mee te werken, onder andere voor de Cloud. Er is ook een serieuze uitdaging om de MIVB te digitaliseren, en zo het datamanagement mee te laten evolueren. Ik ben bijvoorbeeld bijzonder trots om te hebben meegewerkt aan het project van Brussels Mobility Center, waar alle verschillende dispatchings van de MIVB en van Brussel Mobiliteit onder één dak zitten. Vandaag zien we ook geen enorme computerbakken meer. We zochteb een nieuwe PC-oplossing waardoor er een betere ergonomie is en meer flexibiliteit voor onze collega’s. En uiteraard is er ook het menselijk aspect: ik heb elke dag zeer verrijkende contacten met verschillende collega’s.

Wat boeit jou zo in je job?

Ik ben gepassioneerd door mobiliteit en ik houd van Brussel. Ik kan zeggen dat ik op 32-jarige leeftijd al mijn droomjob te pakken heb. Ik ben trots om te kunnen werken voor een bedrijf dat uitblinkt in het operationele. Er zijn tal van grote projecten lopende, waarbij de klant telkens weer centraal staat. Als Head of Enterprise Architecture wil ik mensen blijven laten groeien om projecten te kunnen uitvoeren, met de klant als middelpunt.

Meer getuigenissen