Diada , Eerste vrouwelijke elektricien

Meer getuigenissen

Hoe bent u bij de MIVB terechtgekomen?

«Bij mijn aankomst in België vernam ik dat de MIVB een elektricien zocht, ik heb dan ook meteen mijn kans gegrepen. Ik ben namelijk elektricien van opleiding en had al de nodige professionele ervaring opgedaan in Ivoorkust, mijn land van herkomst. Ik heb gesolliciteerd en werd aangeworven.»

 

Wat is uw indruk na uw eerste werkdag?

«Ik was onder de indruk. Door het materiaal en ook door de verantwoordelijkheid die erbij te pas komt.
Maar ik was ook aangenaam verrast door het onthaal van mijn mannelijke collega’s. Ik werkte al samen met mannen in Ivoorkust, dus het was niet zo dat ik ongerust was over het idee dat ik de enige vrouw van de werkplaats zou zijn, maar toch. Ze waren vriendelijk tegen mij en ze zijn het trouwens nog altijd. Bewijs: ze noemen me hun “Zonneke)”.

 

Wat is het geheim om te werken in een typisch mannelijke werkomgeving?

“Je in de plaats stellen van die mannen. Het helpt ook als je over de nodige dosis humor beschikt. In Kuregem is de sfeer altijd ontspannen. Na het gelijkspel tussen België en Ivoorkust afgelopen woensdag heb ik mijn Belgische collega’s bijvoorbeeld goed geplaagd! (lacht)”

 

Hoe voelt het om de enige vrouwelijke elektricien te zijn bij de MIVB?

«Ik ben er enorm trots op. Aanvaarden om een vrouw aan te werven voor een functie zoals de mijne, dat is erkennen dat een vrouw een beroep kan uitoefenen dat doorgaans weggelegd is voor mannen.» 

 

Welke raad zou u geven aan een vrouw die aarzelt om te solliciteren voor een functie als de uwe?

«Ik zou haar zeggen dat ze niet moet aarzelen en ervoor moet gaan. De MIVB is een bedrijf dat enorm veel carrièremogelijkheden biedt en luistert naar zijn medewerkers. En daarnaast zou ik het natuurlijk leuk vinden om met een vrouwelijke collega te kunnen praten en werken. Ik heb momenteel een volledige kleedkamer in Kuregem, enkel en alleen voor mezelf. Ik ben overigens bereid om de MIVB aan te prijzen bij vrouwen, want het is er alleen maar aangenaam werken!”

 

Dynamisch bedrijf zoekt gemotiveerde medewerksters 

We mogen dan wel de grootste werkgever zijn van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, ons bedrijf wordt momenteel nog steeds «gedomineerd» door mannen. Daarom zijn we op zoek naar vrouwen voor tal van functies op verschillende niveaus om bij te dragen tot onze projecten op vlak van mobiliteit, duurzame ontwikkeling en milieu. Kent u een vrouw die voor ons zou willen werken? Zeg haar dat ze eens kijkt naar de vacante betrekkingen op onze site.

Meer getuigenissen