David, tekenaar-ontwerptechnicus

Meer getuigenissen

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben tekenaar-ontwerptechnicus in de dienst Infra Ontwikkeling Netwerk.

Deze dienst staat in voor de ontwikkeling van het tram-/bus-/metronet. Ikzelf houd me voornamelijk bezig met de tracés en aanpassingen voor de tram- en metro-uitbreidingen: tracé van nieuwe sporen, vervanging van de huidige sporen, aanpassing aan de normen volgens de GSV (Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening), voor PBM’s (Personen met Beperkte Mobiliteit), perrons, voetpaden, voetpaduitstulpingen, enz.

Ik hou me ook bezig met de nieuwe lijnen in ontwikkeling, zowel wat betreft de vervanging van de bestaande rails die te oud zijn als de haalbaarheidsstudies in verband met de nieuwe lijnen (parking C, Heizel).

 

Hoe ben je bij de MIVB terechtgekomen?

Ik heb architectuurtekenen en technisch bouwkundig tekenen gestudeerd. Ik ben dus oorspronkelijk technisch tekenaar bouw en burgerlijke bouwkunde.

Nadat ik mijn diploma behaalde, oefende ik verschillende functies uit.

Een ex-collega had me aangeraden om bij de MIVB te solliciteren omdat ze op zoek waren naar technische profielen. Ik heb gesolliciteerd en werd onmiddellijk aangeworven. Intussen werk ik al 4 jaar bij de MIVB.

 

Over welke kwaliteiten moet je beschikken om je beroep te kunnen uitoefenen?

Er zijn er meerdere! Je moet nauwgezet en nauwkeurig zijn, zelfvertrouwen hebben, zicht hebben op het groter geheel, kennis verwerven van de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening van Brussel in verband met de toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit, enz.

 

Wat bevalt je bij de MIVB?

Ik vind het fijn om te zien hoe iets dat ik getekend heb concreet uitgevoerd wordt. Zowel bij de MIVB als elders voelt het als een persoonlijk succes wanneer je werk in de praktijk toegepast wordt.

Ook de werksfeer is een belangrijke factor, en die is hier bij ons fantastisch! We vormen een hechte groep, zowel binnen mijn eigen dienst als met de andere diensten.

Met mijn verantwoordelijke klikt het heel goed! We werken nauw samen en ik mag mijn verbeelding de vrije loop laten. Ik leg hem mijn projecten voor en vervolgens bespreken we die. We zitten hier niet meer op school, we zijn vrij en onafhankelijk.

Meer getuigenissen