Anne , Business Transformation Manager Metro

Meer getuigenissen

Hoe ben je bij de MIVB terechtgekomen?

Ik heb de MIVB altijd al in het achterhoofd gehad en eind 2016 werd ik gecontacteerd door een headhunter op het moment waarop ik van bedrijf wilde veranderen… Het was een perfecte timing!

Ik werd aangeworven als Business Transformation Manager. Dat is een afwisselende functie die meerdere taken omvat: de verantwoordelijkheid voor het projectbeheer, het management van een team van projectleiders die hun competenties moeten uitbreiden (ontwikkeling van talenten), het beheer van de verandering en de begeleiding van de veranderingen op het terrein, alsook de globale verantwoordelijkheid met betrekking tot de modernisering van de metro.

 

Dat is een zeer afwisselende functie op het vlak van management!

Inderdaad, ik ben als het ware Project Manager, Program Manager, Change Manager en Verantwoordelijke van de projectleiders. Dat is niet niks!

Binnen het team onderscheiden projectleiders zich als Project Manager Officers en Network Enigneers. Om Network Engineer te worden, volgen de jonge ingenieurs die we aanwerven een opleidingstraject (+-2 jaar) waarbij ze in aanraking komen met verschillende domeinen (de besturing, de regulatie, de dispatching, …) voordat ze de functie van projectleider echt opnemen. Dat geeft hen geloofwaardigheid op technisch vlak en op het vlak van kennis omdat ze deze tools leren kennen hebben tijdens de opleiding.

Als Change Manager begeleid ik de veranderingen op het terrein en brief ik de teams om de migratie van de nieuwe systemen te kunnen organiseren zonder dat dat een impact heeft op het net in real time.

 

Kan je ons iets vertellen over een aantal van je projecten?

We werken aan het project «Fast»: dat is de herziening van het interventieproces in geval van defecten op het net om te vermijden dat een voertuig blijft stilstaan op het net en het verkeer verstoort. Dit proces wordt herzien om het wendbaarder te maken en om de periode van stilstand op het net te verkorten. Dat brengt werk met zich mee op technisch vlak en op het vlak van de ‘beweging’, waardoor dit een redelijk transversaal project is bij de Metro.

Er is ook het project «Spiegel»: bedoeling hiervan is de ideale positionering te herzien van de spiegels op de perrons die door de bestuurders gebruikt worden als achteruitkijkspiegel.

We ondernemen zodanig veel projecten dat we van 5 naar 10 teamleden gegaan zijn!

 

Wat vind je van de MIVB als werkgever?

De MIVB trok me om meerdere redenen aan, onder andere omdat iedereen er welkom is zoals blijkt uit de campagnes (en zoals ook blijkt in de praktijk), maar ook door het feit dat mijn grootvader er zijn ganse loopbaan doorgebracht heeft. Toen ik afgestudeerd was, werd er jammer genoeg nog niet zo veel gerekruteerd als vandaag.

Ik heb zelden een onderneming gezien die het zo goed wil doen, die zo trots en enthousiast is. Ook als is niet alles rooskleurig en perfect, toch zijn veel medewerkers trots om bij de MIVB te werken, en dat is aanstekelijk! Ik raad werkzoekenden zeker aan om bij de MIVB te solliciteren. Er zijn zo veel uiteenlopende beroepen dat iedereen er zijn gading kan vinden. We werken om bij te dragen aan de ontwikkeling van de mobiliteit in Brussel en oefenen een beroep uit dat zin heeft!  

Meer getuigenissen