monika, beheerder van digitale media

Meer getuigenissen

“Er zijn heel veel mogelijkheden bij de MIVB! Je moet er durven voor te gaan.”

 

Website, mobiele app, nieuwsbrief… Monika Bachul is beheerder van digitale media bij de MIVB. Want de MIVB, dat is meer dan enkel bussen, trams en metro’s.

Met mijn diploma communicatiemanagement op zak vond ik op de website van de VDAB een interessante vacature bij de MIVB. Ik had al veel goeds gehoord over het bedrijf, via enkele mensen die er werken. En de MIVB heeft ook een goede reputatie als werkgever. Ik ben er dus voor gegaan.

 

En voilà, u werkt er nu als beheerder van digitale media !

Het gaat niet om een “pure” communicatiejob zoals ik daarvoor had, maar dat is net wat ik zo tof vind. Ik wil nieuwe dingen leren en een uitdaging hebben, en dat heb ik in mijn job. Ik coördineer het versturen van informatie via verschillende communicatiekanalen, op een correcte en uniforme manier. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de nieuwsbrief die elke twee weken alle info over het net bevat, informatie over de werken op het net, wedstrijden, nieuwigheden, enz. Ik verzamel de teksten, de informatie en maak alles op. Ik waak erover dat er een samenhang is op elk medium, ik geef opleiding aan collega’s over het gebruik van de publicatietool en help hen indien nodig met een of ander kanaal.

Werkt u ook aan de nieuwe app?

Ik heb de app niet zelf ontwikkeld maar ik beheer de verschillende vragen en opmerkingen die we ontvangen over de app via de stores (AppStore en Google Play Store). Ik geef intern de info van de gebruikers door, en daarmee gaan de ontwikkelaars aan de slag voor het bepalen van nieuwe functies in de app. Zo hielden we rekening met de opmerkingen van gebruikers over het verplicht aanmaken van een account om de optie “favorieten” te kunnen gebruiken, waardoor dat nu niet meer moet. Of het nu over de app gaat, of over een ander communicatiekanaal, ik doe alsof ik een echte gebruiker ben: ik ga alles testen, nieuwe functies uitproberen, updates installeren, kijken of alles naar behoren werkt, kijken of het aangenaam lezen is/ handig in gebruik is, enz.

En dat doe je blijkbaar graag, niet?

Wat ik het leukste vind, is de variatie. Er is veel operationeel werk, ik verveel me nooit. We werken aan projecten, maar houden ook rekening met de feedback van interne en externe klanten.

Is de goede reputatie van de MIVB dan gegrond?

Ik heb mijn plek gevonden binnen de MIVB. Het team verwelkomde me direct met open armen. Bij de MIVB zijn er inderdaad veel voordelen als werknemer (het loon, de vakantiedagen, de verzekeringen) maar de MIVB zet ook enorm in op carrièremogelijkheden en opleidingen, en dat vind ik zeer belangrijk. Het bedrijf biedt heel veel opties, er zijn ook enorm veel beroepen. De digitale wereld evolueert continu en de MIVB laat me toe om me bij te scholen, en om zelf ook te groeien. Ik help op mijn manier het net verbeteren, ook al zit ik niet zelf achter het stuur van een metro, bus of tram. We dragen allemaal ons steentje bij aan de mobiliteit.

Meer getuigenissen