Patrick, Beheerder Coördinatie Onderhoud (BCO)

Meer getuigenissen

Patrick, wat kan je ons vertellen over je professioneel parcours?

Mijn professioneel parcours bestaat uit de MIVB, dit is mijn 40ste dienstjaar! Ik ben op mijn 16de bij de MIVB beginnen werken in de tramwerkplaats in Kuregem, waar de voertuigen hersteld werden. Vervolgens ben ik gedurende 9 jaar buschauffeur geweest. Intussen heb ik een ongeval gehad aan mijn oog, waardoor ik een kantoorfunctie kreeg toegewezen. Sinds een aantal jaar ben ik verantwoordelijk voor de signalisatie.

 

Wat is jouw beroep?

Vandaag ben ik Beheerder Coördinatie Onderhoud (BCO) bij de signalisatie. Ik beheer de teams en brigadiers (+- 40 personen) die de signalisatie op het net plaatsen. We produceren al het materiaal intern, in de werkplaats Industrie, om het op het net te plaatsen bij omleidingen, werkzaamheden, enz. We werken met korte en zeer korte deadlines.

 

Je hebt zeer uiteenlopende beroepen uitgeoefend …

Zeker en vast! De MIVB biedt ons de mogelijkheid om zelfs op moeilijkere momenten te blijven werken. Na het ongeval aan mijn oog, dacht ik niet dat ik iets anders zou kunnen doen dan rijden … En toch! Er werd mij een functie bij de signalisatie aangeboden, waar ik 11 jaar gebleven ben en geëvolueerd ben naar BCO!

 

Heb je een specifieke hobby, wat doe je precies?

3 jaar geleden heb ik kirigami ontdekt op een salon en ik was erg geïnteresseerd. Deze activiteit is afkomstig uit China en Japan en houdt het verfijnd snijden van papier of zijde in. Ik heb een eerste boek gekocht en sindsdien maakt deze activiteit deel uit mijn dagelijks leven. Ik ben met de basis begonnen en kreeg steeds meer de smaak te pakken! Je moet erg nauwkeurig zijn en veel geduld hebben. Ik kan daar uren mee bezig zijn.

 

Zie je een verband tussen je beroep en je passie?

Zeker! Vroeger toen ik nog bij de metrosignalisatie werkte, versneden we alles met de machine en vervolgens verwijderden we de letters en wat errond zat. Ik deed dus al iets dat leek op Kirigami. Ik had het geduld om dit op het werk te doen, en nu doe ik dit thuis.

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die werk zoekt?

Ik zeg tegen iedereen, elke dag, om bij de MIVB te komen werken! Voor mij is de MIVB mijn hele leven! Alles wat ik heb, heb ik te danken aan dit bedrijf, je krijgt hier zoveel mogelijkheden en kansen. En voor jongeren is het nog beter: ze kunnen in hun loopbaan evolueren bij eenzelfde werkgever!

 

Meer getuigenissen