Aliocha, Young Starter

Meer getuigenissen

Aliocha, waarom heb je ervoor gekozen het ‘Young Starter’-programma van de MIVB te volgen?

Na mijn studies van industrieel ingenieur aan het ECAM heb ik dit programma gekozen om twee grote redenen. Ik wilde graag verschillende aspecten van engineering ontdekken alvorens te beslissen welke functie ik op lange termijn zou willen uitoefenen. Ik wilde verschillende ervaringen opdoen in eenzelfde bedrijf en wilde daarom niet als consultant werken. Toen een aantal oud-leerlingen naar het ECAM gekomen zijn om te praten over het YS-programma van de MIVB heb ik daar interesse voor gekregen. De tweede reden is dat ik opgegroeid ben in Brussel en dat de MIVB deel uitmaakt van mijn dagelijkse leven, en dus krijgt mijn beroep meer zin als ik bijdraag aan de evolutie van het openbaar vervoer in mijn stad!

 

Je bent nu bezig aan je laatste opdracht, zou je ons iets kunnen vertellen over je 3 opdrachten?

Opdracht 1: Maintenance Center Haren (MCH)

Tijdens deze eerste opdracht stond ik in voor het beheer van het project voor het Maintenance Center Haren (MCH). Dit project bestond erin de onderhoudswerkplaatsen van de bussen, de trams en de speciale voertuigen samen te voegen tot één grote werkplaats op de site van Haren, met de naam MCH. Deze verhuizing was de gelegenheid om de machines en werkmethodes te moderniseren. Mijn opdracht bestond erin de nieuwe machines aan te kopen en in te voeren, een oplossing in te voeren voor de schoonmaak van de draaistellen, tests uit te voeren met de medewerkers op het terrein, … Deze opdracht is zeer goed afgelopen. Het was een zeer verrijkende ervaring, want de arbeiderswereld is een wereld die ik niet echt kende.

Opdracht 2: Strategie & Business Transformation (zelfrijdende busjes)

Ik was Project Manager voor het project van de zelfrijdende busjes. Dit was heel anders voor mij, want in plaats van met de klassieke Prince2-methode moest ik hier met de Agile-methode werken. Ik had enorme veel contacten met de buitenwereld. Veel externen kwamen kennismaken met het project en onze sites bezoeken. Ik heb ook de kans gekregen om presentaties te geven aan belangrijke personen. Dat was een zeer relevante opdracht en ik heb enorm veel bijgeleerd. Ik ben uit mijn comfortzone getreden en heb mijn netwerk uitgebreid. Ik mocht samenwerken met buschauffeurs, die toen optraden als begeleiders van de zelfrijdende busjes. Dankzij dit aspect van het project kon ik vertrouwd raken met de operationele kant van de MIVB en het heeft me ook veel bijgebracht op menselijk vlak.

Opdracht 3: Sales, Marketing & Network (Maas)

Sinds enkele weken maak ik deel uit van het team dat werkt aan het project MaaS – Mobility as a Service. Dat is een zeer strategisch Top Excom-project, met een grote zichtbaarheid. Mijn rol voor de komende 8 maanden zal zijn om te werken aan de langetermijnstrategie van het programma, dus alles wat zich afspeelt na de pilootfase, alsook het schrijven van het bestek. Het is een keuze om te blijven werken aan innovatie- en strategische projecten. Ik werk echt graag rond innovatie en nieuwe technologieën, die manier van werken past het best bij mij.

 

Is het «Young Starter»- statuut hebben een voordeel in de onderneming?

Algemeen gesproken zie je dat de Young Starters zich vrij snel ontwikkelen in de onderneming. We oefenen drie verschillende beroepen uit over een periode van twee jaar, waardoor je veel opleidingen kan volgen, veel kan bijleren van alle teams, van de manager, en verschillende werkmethodes kan leren kennen. Ikzelf doe sinds dag 1 aan project management, dat kunnen maar weinig pas afgestudeerde jongeren zeggen! Ik denk dat we dus vrij veel verantwoordelijkheid krijgen en dat ze ons vertrouwen. En niet te vergeten dat je snel een intern en extern netwerk uitbouwt, wat kansen creëert en helpt bij je werk!

 

Advies voor een jonge werkzoekende?

Je moet de MIVB beschouwen als één van de actoren van de verandering en evolutie van de maatschappij en het openbaar vervoer. Als je een job wil die zin heeft, dan ben je bij de MIVB aan het juiste adres! Dankzij het YS-programma kan je exponentieel groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak, en ik ben ervan overtuigd dat dit soort programma’s goed is voor de ontwikkeling van een jonge werknemer! Ikzelf ben zeer tevreden over mijn ervaring. Ik heb de opdrachten gekregen die ik wilde en ik ben in toffe teams terechtgekomen! Ook al is elk parcours anders, je leert in elk geval bij. Je hebt 3 verschillende jobs, 3 verschillende managers, 3 verschillende contexten … En als je in een omgeving terechtkomt die je niet ligt of het niet klikt met een N+1, dan weet je dat je 8 maanden later van opdracht verandert. Je kan zo lessen trekken voor de toekomst en dé job vinden die het best bij je past!

Meer getuigenissen