Meer getuigenissen

Jérôme , Young Starter

Jérôme, kan je ons iets vertellen over je studies?

Ik heb een diploma industrieel ingenieur, specialisatie automatisering, behaald aan de ECAM. Ik heb voor deze studies gekozen omwille van de veelzijdigheid, er is veel praktijk en je komt echt met alles in aanraking (mechanica, elektriciteit, informatica, …).

 

Heb je daarom voor het ‘Young Starter’-programma gekozen?

Ja, die veelzijdigheid heeft me altijd aangetrokken en in dit soort programma’s kan je de opdracht kiezen die het best bij je past. Ik had oorspronkelijk gesolliciteerd in consultancybedrijven, maar uiteindelijk heb ik mijn keuze gemaakt en ik heb er geen spijt van!

 

Welk beeld had je van de MIVB voordat je er terechtkwam?

Ik had er eerst niet echt aan gedacht … Maar toen ik er belangstelling voor kreeg heb ik geprobeerd er meer over te weten te komen. En ik heb al snel begrepen dat het beeld dat de buitenwereld heeft van de MIVB helemaal niet klopt! Men heeft er geen besef van hoeveel mensen en werk nodig zijn om een dergelijke vervoersdienst aan te bieden. Nu besef ik dat en het zal altijd indruk op mij blijven maken.

 

Wat bevalt je aan dit programma?

Heel veel dingen! In het bijzonder het feit dat je veel mensen ontmoet en een netwerk kan creëren. Soms stel ik vast dat de visie van de ene persoon volledig kan verschillen van de andere persoon, bijvoorbeeld door hun ervaring. En het interessantste is dat je deze verschillen met hen kan delen. De verschillende opdrachten en projecten zijn echt fantastisch, er is altijd iets te doen bij de MIVB!

 

Hoeveel opdrachten heb je tot nu toe al gehad?

Ik ben nu bezig aan mijn derde (al!) 

Mijn eerste opdracht was bij de Metro (Movement), waar ik bij de directie werkte. Ik werkte aan projecten, samen of in team, met als doel het metroaanbod te verbeteren. Ik heb bijvoorbeeld de stoptijden van de lijnen 2 en 6 in de metrostations bijgewerkt. Wat fantastisch is, is dat we het resultaat van ons werk kunnen zien!

Voor mijn twede opdracht was ik bezig met een studie rond een nieuw toezichtsysteem voor het tramnet. Het is de bedoeling het oude, verouderde dispatchingsysteem te vervangen door een nieuw. Ik heb voortdurend de behoeften van alle actoren verzameld, waardoor ik heel wat mensen heb ontmoet! 

Op dit moment ben ik net met mijn nieuwe missie begonnen. Het gaat om een project om het onderhoud van de tramengineering te verbeteren om zo de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de trams te verbeteren!

 

Merk je als Young Starter bepaalde voordelen?

Je hebt altijd het gevoel dat er naar je geluisterd wordt en de mensen appreciëren het wanneer er iemand nieuw bijkomt die nieuwe ideeën voorstelt. We hebben het geluk heel wat verschillende beroepen te kunnen leren kennen en te ontdekken, en tegelijkertijd worden we opgevolgd en krijgen we heel wat opleidingen om onze soft skills te ontwikkelen.

 

Een boodschap voor jonge werkzoekenden?

Je moet dit YS-programma echt uitproberen! Het is tof, je leert allerlei dingen, het is interessant, je komt op veel plaatsen, je vergroot je netwerk, … En voor een jongere die nog niet weet in welk domein hij precies wil werken is dit top!

De overeenstemmende jobaanbiedingen tonen

Terug naar Boven