Meer getuigenissen

Chaïmae , Vrouwelijke Buschauffeur

Ik werk bijna 4 jaar bij de MIVB als buschauffeur. Vroeger werkte ik op een aftersalesafdeling van een supermarkt. Dat is dus een serieuze carrièreswitch.

Toen ik begon, kreeg ik een intensieve opleiding en behaalde ik – uiteraard – mijn rijbewijs D. Vandaag sta ik mijn ‘mannetje’ in het Brusselse verkeer. Ik vertrek altijd uit het depot Delta, maar ik rij op verschillende lijnen.

Ik heb bewust gekozen voor verschillende shiften: de ochtend, de namiddag en de nacht. Elke week verandert mijn ritme, maar die afwisseling vind ik geweldig. Wat me vooral motiveert, is de rol die ik speel in de Brusselse mobiliteit. Ik breng kinderen naar school, mensen naar hun werk en ouderen naar hun familie of kennissen. Het is dan ook een grote verantwoordelijkheid. Dat betekent dat ik de hele tijd in volle concentratie ben. Ik ben gefocust op het verkeer, en hou ook rekening met de mensen die opstappen.

Een mannenwereld? Daar merk ik weinig van. Mijn collega’s zijn heel vriendelijk en behulpzaam.

Waar ik nog vrolijk van word? Weten dat de meeste passagiers me vriendelijk en beleefd aanspreken. Want positief contact is belangrijk. 

De overeenstemmende jobaanbiedingen tonen

Terug naar Boven