Meer getuigenissen

Aliocha , Young Starter

Aliocha, kan je ons iets vertellen over je studies?

Na mijn studies van industrieel ingenieur aan het ECAM (automatisering, elektromechanica) ben ik bij de MIVB begonnen als Young Starter!

Ik heb een niet zo klassiek studietraject afgelegd aangezien ik twee keer op Erasmus gegaan ben. Eerst naar Talinn in Estland om er te studeren, daarna naar Padua in Italië om er mijn eindwerk te maken.

 

Waarom heb je voor het ‘Young Starter’-programma gekozen?

Om twee grote redenen!

Ik wilde graag verschillende aspecten van engineering ontdekken alvorens het beroep echt uit te oefenen. Ik wilde verschillende ervaringen opdoen in eenzelfde bedrijf en daarom wilde ik niet als consultant werken. Toen een aantal oud-leerlingen naar het ECAM gekomen zijn om te praten over het YS-programma van de MIVB heb ik daar interesse voor gekregen.

De tweede reden is dat ik opgegroeid ben in Brussel en dat de MIVB deel uitmaakt van mijn dagelijks leven, en dus krijgt mijn beroep meer zin als ik bijdraag aan de evolutie van het openbaar vervoer in mijn stad!

 

Je bent gestart met je eerste opdracht, kan je daar iets over vertellen?

Ik sta in voor het beheer van het project voor het Maintenance Center Haren (MCH).

Dit project bestaat erin de 4 onderhoudswerkplaatsen van OV&O (onderhoud voertuigen en onderdelen) samen te voegen tot één grote werkplaats op de site van Haren waar alle onderhoudscompetenties met betrekking tot de trams, bussen en bijzondere voertuigen gegroepeerd zijn. Deze verhuizing is de gelegenheid om de machines en werkmethodes te moderniseren. Mijn opdracht bestaat erin het project te beheren en in het bijzonder een oplossing in te voeren voor de schoonmaak van de draaistellen, tests uit te voeren met de medewerkers op het terrein, … Ik bespreek de behoeften op het terrein, denk na over methodes of tools om de werkmethodes te verbeteren, over de manier waarop er een oplossing kan gevonden worden voor de behoeften, neem contact op met leveranciers, enz.

 

Wat bevalt je aan dit programma?

Het eerste waar ik aan denk, en wat zeer markant is, zijn de opleidingen! Er zijn enorm veel mogelijkheden en je kan zelf kiezen welke je wil volgen. Alle soft skills worden hier bijvoorbeeld intensief ontwikkeld.

Wat ik interessant, en zeer belangrijk vind, is dat de mentor probeert ons persoonlijk ontwikkelingsplan uit te werken en ons te doen evolueren.

En ten slotte het feit dat we om de acht maanden van opdracht mogen veranderen, want zo komen we met heel veel dingen in aanraking en kunnen we ons netwerk maximaal uitbouwen!

 

Voordelen als Young Starter?

Algemeen gesproken zie je dat de Young Starters zich vrij snel ontwikkelen in de onderneming.

We oefenen drie verschillende beroepen uit over een periode van twee jaar, waardoor je veel opleidingen kan volgen, veel kan bijleren van alle teams, van de manager, en verschillende werkmethodes kan leren kennen.

Ikzelf doe sinds dag 1 aan project management, dat kunnen maar weinig pas afgestudeerde jongeren zeggen! Ik denk dat we dus vrij veel verantwoordelijkheid krijgen en dat ze ons vertrouwen. Ze geven ons belangrijke, interessante opdrachten met veel uitdaging!

We worden goed opgevolgd en er wordt veel feedback gegeven in verband met het programma!

Een van de grote voordelen is dat je snel een netwerk uitbouwt, wat kansen kan opleveren en je ook kan helpen in je werk. Bijvoorbeeld, als een Young Starter informatie nodig heeft over de Business Unit Bus en hij daar al een opdracht uitgevoerd heeft, weet hij met wie hij contact kan opnemen!

Algemeen gesproken worden we goed aanvaard door de interne teams. Velen waarderen dit programma en beseffen dat het belangrijk is om een netwerk uit te bouwen, ze zien er echt het nut van in om een persoon op te leiden in drie verschillende functies, dat is een echt voordeel voor de MIVB!

 

De overeenstemmende jobaanbiedingen tonen

Terug naar Boven