Top Employer

Ons aanbod

TOP EMPLOYER 2021

Het is al het 7de jaar op rij dat de MIVB dit TOP EMPLOYER label in de wacht sleept. Het certificaat onderscheidt bedrijven die via een innoverend HR-beleid zorgen voor een zo goed mogelijke werkomgeving voor hun werknemers. Om het label te verkrijgen, onderging de MIVB een streng, onafhankelijk onderzoek. De MIVB voldeed aan een hele reeks strikte vereisten: een strategie voor talentmanagement, talentenjacht, integratie, opleiding en ontwikkeling van competenties, carrièremanagement, opvolgingsmanagement, verloning en voordelen, enz.

 

Extra medewerkers (m/v/o)

De MIVB werft dit jaar 766 mensen aan. Dit cijfer kan nog stijgen in functie van jobs die in de loop van het jaar zullen vrijkomen, niet-voorziene vertrekken en interne mobiliteit die kan leiden tot nieuwe vacatures.

De meeste aanwervingen zijn nodig bij de chauffeurs en bestuurders (m/v/o), bijna 600 in het totaal. De MIVB is op zoek naar bijna 414 buschauffeurs, 144 tram- en 33 metrobestuurders. Die extra chauffeurs zijn nodig om de frequenties te kunnen verhogen en om het hoofd te kunnen bieden aan de extra noden bij aankomst van nieuwe  voertuigen en de uitrol van het nieuwe busplan.

De MIVB zoekt ook technisch personeel (elektriciteit, elektronica, mechanica, elektromechanica, bouw,…ofwel zowat 70 personen), veiligheidspersoneel (een 40-tal), personeel voor de dienst signalisatie… maar ook people managers en data-specialisten (IT, marketing, network,…)

   

 

WIST U DAT? IN 2020..

  • ​​​Telde de MIVB 9.843 medewerkers op 31/12/2020. 
  • Wierf de MIVB 1.343 mensen aan (intern en extern), onder wie 540 bestuurders, 251 technici en 470 kaderleden en 82 multimodale juniormedewerkers. Binnen de bestuurders was een meerderheid van de aanwervingen bestemd voor het invullen van vacatures voor buschauffeurs.
  • Er 1.104 vrouwen in het bedrijf werkten, goed voor 11,22% van het personeel.
  • De rekruteringsdienst meer dan 40.119 sollicitaties ontving, gemiddeld 3.350 per maand.