Dorothée, Project Manager Movement

Meer getuigenissen

Je hebt een erg atypisch parcours afgelegd, kan je hier meer over vertellen?

Ik ben afkomstig uit Moeskroen, maar ik heb mijn studies industrieel ingenieur elektromechanica gevolgd aan de ECAM in Brussel. Mijn studiekeuze was niet onbeduidend, mijn doel was altijd om in de luchtvaart terecht te komen, ik was vastberaden om piloot te worden. Na mijn studies heb ik het geluk gehad voor verschillende grote luchtvaartmaatschappijen te mogen werken, en ben ik zelfs piloot van een privéjet geworden.

Het bedrijf zag zich vervolgens verplicht om zijn personeel te reduceren. Ik ben toen op het idee gekomen om mijn andere droom te verwezenlijken: koken! Dat is een van mijn andere passies en ik heb de kans gegrepen om mijn eigen restaurant, Fork, te openen. Na drie jaar hebben verschillende gebeurtenissen er jammer genoeg toe geleid dat ik failliet gegaan ben (de aanslagen in Parijs en Brussel, enz).

Ten slotte heb ik bij de MIVB gesolliciteerd als ingenieur. De bal ging aan het rollen en ik werd aangeworven voor Kerst 2017.

 

Wat houdt jouw functie bij de MIVB dan precies in?

Ik ben Project Manager Movement bij de Business Unit Metro.

Deze dienst is verantwoordelijk voor verschillende projecten in het kader van de optimalisering van de werking van de metro. We doen enorm veel dingen, zoals bijvoorbeeld de diensten van de bestuurders berekenen met inachtneming van de bestaande reglementering, de betrouwbaarheid van deze uurroosters voor de goede werking van de metro, het welzijn van de bestuurders, het sociaal klimaat, de beschikbaarheid van de metro’s, enz.

 

De MIVB, is dat een grote verandering voor jou?

Wat een verandering is, is dat ik nu ouder ben en dat ik ervaring opgedaan heb, ik kan het me veroorloven om gemakkelijker te zeggen wat ik denk. Het feit dat alles nieuw is en ik alles opnieuw moet leren is misschien een beetje moeilijker voor mij, maar ik vind het fantastisch! Ik hou ervan om elke dag nieuwe dingen te leren.

Van bij mijn aankomst viel de eenheid die bij de MIVB heerst mij op. Ik heb enorm veel hulp gekregen en ben heel snel geïntegreerd, waardoor ik me op mijn gemak voel en mijn werk apprecieer.

Meer getuigenissen