Meer getuigenissen

Fée , Tolk

Tolk bij de MIVB?

Er zijn heel wat meer verschillende beroepen bij de MIVB dan je je zou kunnen inbeelden. Ik heb een diploma vertaler Duits en Russisch op zak. Ik werkte als vertaalster Duits-Frans-Nederlands bij een intercommunale, daarna bij een kabinet, voor ik bij een gemeentebestuur aan de slag ging. Ik heb het geluk tweetalig Frans-Nederlands te zijn. Omdat ik altijd in Brussel heb gewoond, kende ik de MIVB al. Omdat ik in een groot bedrijf wou werken, aarzelde ik geen seconde toen ik een jobaanbieding bij de MIVB zag die mij aansprak. De MIVB is een grote onderneming die diversiteit hoog in het vaandel draagt en dat is een thema dat mij na aan het hart ligt. Bovendien biedt de vervoersmaatschappij heel wat ontwikkelingsmogelijkheden.

Waaruit bestaat jouw werk?

Ik heb zeer uiteenlopende taken. Dat spreekt mij trouwens het meest aan. Dat en de toffe collega’s natuurlijk. Ik voer administratief werk uit bij de dienst Field Support, die instaat voor de kwaliteit en de beveiliging van het reizigerstraject. Behalve vertalingen bestaat mijn werk uit diverse administratieve taken zoals de opvolging en het schrijven van verslagen van vergaderingen, van brieven, en het nalezen en stroomlijnen van instructies, procedures en handleidingen die door onze medewerkers worden gebruikt. Soms zijn deze documenten zeer technisch of operationeel, zoals bijvoorbeeld de procedures voor de roltrappen. Dat betekent dat er grondig opzoekingswerk aan te pas komt, om ze te kunnen vertalen in begrijpelijke taal voor iedereen. Maar het is zeer interessant en we weten vooral dat ons werk onze collega’s op het terrein helpt en dat ze ons dus nodig hebben.

Positive attitude

Samen met mijn collega’s, werkten we een project uit rond «positive attitude» onder de naam 5 P+. Omdat een glimlach wel 500 glimlachen kan opwekken, de hele dag lang. We zetten er de vijf waarden van de MIVB voor het voetlicht en organiseren evenementen die collega’s samenbrengen, de contacten en de samenwerking versterken en de goede verstandhouding. Het kan gaan om een interne animatie, complimentjes opschrijven op kleine papiertjes om die op de bureaus achter te laten of bijvoorbeeld een ontbijt of lunch organiseren.

Een iets buitengewonere activiteit?

Zeker! Bovenop mijn dagelijkse job, ga ik met mijn collega’s in de verschillende stations de geluidssterkte na van de muziek en van de aankondigingen. Staat het niet te luid? Of staat het te stil? En als de reizigers klagen, gaan we steevast ter plaatse.

De overeenstemmende jobaanbiedingen tonen

Terug naar Boven