Getuigenissen

Olivier

Olivier, Business Analyst

«Als je niet over bepaalde diploma’s beschikt moet je het anders aanpakken!»

> Lees meer

Diada

Diada , Eerste vrouwelijke elektricien

« Aanvaarden om een vrouw aan te werven voor een functie zoals de mijne, dat is erkennen dat een vrouw een beroep kan uitoefenen dat doorgaans weggelegd is voor mannen.» 

> Lees meer

Caroline

Caroline, Fotografe

Als fotografe bij de MIVB belicht Caroline  zowat alles wat de openbaarvervoersmaatschappij doet : haar personeel, haar voertuigen, projecten,… de kleine en grote geschiedenis van de onderneming.

> Lees meer

David

David, tekenaar-ontwerptechnicus

Spoorstudies en spoortracés, vervanging van versleten rails, haalbaarheidsstudies voor nieuwe lijnen, uitbreidingen van reeds bestaande lijnen, … Dat zijn de verschillende opdrachten die David, tekenaar-ontwerptechnicus, dagelijks uitvoert. Naast de werksfeer vindt hij het leukste aan zijn job om zijn werk concreet verwezenlijkt te zien worden!

> Lees meer

Barbara

Barbara, Trambestuurster

We ontmoeten Barbara, die nu al enkele jaren trambestuurster is, op haar stuurpost. Ze was door niets voorbestemd voor dit beroep, maar vertelt ons met plezier over haar professioneel parcours, haar werkuren en nog veel meer.

> Lees meer

Nicolas

Nicolas, technicus bij het studiebureau sporen

Nauwgezetheid, beschikbaarheid en motivatie … Dat zijn de kwaliteiten waarover je moet beschikken als technicus in het studiebureau sporen! Of het nu op kantoor is of op het terrein, overdag of ’s nachts, met een hecht team, Nicolas vertelt gepassioneerd over zijn beroep ...

> Lees meer

Abdelatif, Traffic Controller

Dag en nacht zorgt Kach, zoals zijn collega’s hem noemen, ervoor dat het metroverkeer feilloos verloopt en in alle veiligheid voor de reizigers, bestuurders en voor het personeel dat nachtwerven uitvoert. Het verkeer regelen, tussenkomen bij een incident, bestuurders helpen,… Traffic controller zijn is een permanente uitdaging, ten dienste van de mobiliteit.

> Lees meer

Gabriel

Gabriel, Project manager

Nieuwe bussen in gebruik nemen, een remise inrichten, opvolging van lastenboeken voor nieuwe bussen, kersverse technici verwelkomen binnen de MIVB,… Als project manager bij de bus zijn de taken van Gabriel Balieu zeer divers, ten dienste van de bestuurders, de technici en de reizigers. En daar houdt hij van.

> Lees meer

Geoffrey

Geoffrey , Planner

Hoe stelt de MIVB de uurroosters op? Een tiental personen houdt zich bezig met de verdeling van de voertuigen over de verschillende lijnen, volgens de voorziene doorkomsttijden, en wijst ze een bestuurder toe. Het gaat om een werk dat een methodische geest vereist. Iets wat perfect past bij Geoffrey Grosemans.

> Lees meer

Dorothée

Dorothée, Project Manager Movement

«Een carrièrewending maken op zich is niet moeilijk… wat wel moeilijk is, is dat je op mijn leeftijd op de arbeidsmarkt als te oud beschouwd wordt …»

> Lees meer

Adrian

Adrian, administratief bediende bij de dienst Methode & Reporting

Dag na dag stelt Adrian zich ten dienste van de medewerkers van de BOOTIK en KIOSK: begeleiding op het net, planning, punteren, uitleg van nieuwe procedures,… Hij waakt erover dat alles goed verloopt voor de medewerkers en voor de reizigers.

> Lees meer

Chaïmae,Vrouwelijke Buschauffeur

Met een bus rijden is niet moeilijk! Je hebt inderdaad een grote verantwoordelijkheid, maar als je goed geconcentreerd blijft is dat geen enkel probleem!

> Lees meer

Oswaldo

Oswaldo, Verantwoordelijke voor de dienst vervoer en interventie

De trots van Oswaldo? Zijn ploeg, “zijn mensen”, zoals hij ze noemt. Een gerodeerd team dat elke dag tussenkomt achter de schermen op het terrein zodat alles “op wieltjes loopt”. Hij omkadert zijn team bij de MIVB niet alleen met de glimlach, maar ook met liefde.

> Lees meer

Isabelle

Isabelle, Supervisor bij de bus

Tussenkomen bij een defect, een ongeval, omleggingen of werken: Isabelle, supervisor bij de bus, helpt de bestuurders zodat alles op wieltjes loopt voor de reizigers van het MIVB-net.

> Lees meer

Dominique

Dominique, Vrouwelijke Buschauffeur

Twee jaar geleden werd Dominique buschauffeur. Deze Oudergemse hield altijd van autorijden, maar niets deed vermoeden dat ze voorbestemd was om een bus te besturen. Vandaag legt ze ons uit wat haar aantrekt in dit beroep.

> Lees meer

Touria

Touria, Vrouwelijke Onderhoudsmedewerker

Touria is doe-het-zelver in hart en nieren en mag zich de eerste vrouwelijke onderhoudsmedewerker bij de metro noemen. Ze is bijzonder blij dat ze de metrodeuren kan herstellen die haar al van jongsaf fascineerden.

> Lees meer

Arnaud

Arnaud, Verantwoordelijke dienst Aanbod en studies

Arnaud analyseert het bus-, tram- en metroaanbod en past aan waar het kan. Zijn doel? Voldoen aan de vele vragen, maar tegelijk rekening houden met heel wat beperkingen. Een echte hersenbreker die hem al 10 jaar boeit.

> Lees meer

Fée

Fée, Tolk

Ze genoot een opleiding vertaler-tolk. Nu werkt ze in de schaduw van haar collega’s van de dienst Field Support bij de MIVB en indirect ook van de reizigers op het net. Dat ze nuttig kan zijn voor haar collega’s en voor de reizigers, tovert elke dag een glimlach op het gezicht van Fée.

> Lees meer

Frieda

Frieda, Proximity Manager

Eerst stond ze ten dienste van patiënten. Maar Frieda maakte een carrièreswitch door over te stappen naar de veiligheidsdienst van de MIVB. Nu staat ze ten dienste van haar ploeg en van “de jongeren”. Iets wat haar op het lijf is geschreven.

> Lees meer

Amine

Amine, Onderhoudsagent

Om het beroep van Amine uit te oefenen moet je polyvalent en nauwkeurig zijn. Zijn taken gaan immers van het bijslijpen van de wielen tot het algemeen onderhoud van de trams.  

> Lees meer

Jonathan

Jonathan, Werfleider sporen

Om tramsporen te leggen moet je beschikken over een grote dosis flexibiliteit, moet je polyvalent zijn en een groot aanpassingsvermogen hebben om onvoorziene situaties aan te kunnen, volgens Jonathan.

> Lees meer

Pascal

Pascal, Electric Power Controller

De reizigers zien het niet en de meesten weten zelfs niet dat ze bestaan, maar elke dag geven Pascal en zijn collega’s van de energiedispatching de nodige elektriciteit aan de trams en de metro’s. Zo kunnen ze dagelijks honderdduizenden reizigers vervoeren en de 69 (pre)metrostations van de MIVB verlichten.

> Lees meer

Benoit

Benoit , Milieuadviseur

Benoît probeert, zowel op kantoor als op het terrein, het milieubewustzijn van de MIVB-medewerkers levendig te houden. Het doel: iedereen laten werken in een gezonde omgeving door zoveel mogelijk reflexen aan te leren die goed zijn voor het milieu.

> Lees meer

Hassan

Hassan, Beheerder coordinator onderhoud bij de lasdienst

Van leerling-lasser bij de metro tot onderhoudscoördinator bij de lasdienst van de tram. Hassan en zijn ploeg waken over de sporen van de MIVB zodat ze de reizigers op hun bestemming kunnen geraken.

> Lees meer

Patrick

Patrick , Public Affairs Officer

Het is voor een kaart met daarop projecten voor de ontwikkeling van het Brussel Gewest dat we Patrick ontmoeten. Al zeven jaar beschouwt hij zichzelf als iemand die projecten “vergemakkelijkt”. Dat werk doet hij binnen het departement Public Affairs van de MIVB.

> Lees meer

Sandrine

Sandrine, Signalisatie

De bekleding van de GO-ticketautomaten, lijnschema’s of tariefroosters. Het zijn allemaal voorbeelden van nuttige grafische hulpmiddelen voor de MIVB-reizigers. Wij duiken even achter de schermen van de productie ervan op de MIVB-site in Haren. We ontdekken er gigantische printers, indrukwekkende gekleurde rollen stickers en talloze signalisatiepanelen die terug te vinden zijn op het MIVB-net. Het is ook de werkplek van Sandrine van de dienst Signalisatie, enige vrouw in een ploeg van 37 personen.

> Lees meer

Philippe

Philippe, Verantwoordelijke voor het studie- en projectenbureau en infrastructuurprojecten voor het net

Haalbaarheidsstudies, voorontwerpen, vergunningsaanvragen,… Philippe is verantwoordelijke voor de studies en de infrastructuurprojecten van het MIVB-net en werkt elke dag aan het openbaar vervoer van morgen.

> Lees meer

Roland

Roland, Projectleider Branding

Na 35 jaar bij de MIVB is Roland een beetje het levende geheugen van de maatschappij. Een passie, een beroep, een roeping. Van kindsbeen af rolde hij bijna letterlijk bij de MIVB binnen. 

> Lees meer

Thomas

Thomas, spoorstudies

Thomas is technicus bij het studiebureau ‘sporen’ van de MIVB! De opdrachten van zijn team zijn zeer divers en uiteenlopend. Zo onderzoeken ze bijvoorbeeld de spoormogelijkheden in geval van gemengde haltes. Hij werkt op kantoor maar ook gaat ook ter plaatse: het is altijd interessant om te zien hoe het er ter plaatse aan toe gaat om de moeilijkheden van het beroep te ontdekken en beter te begrijpen ...

> Lees meer

Amal

Amal, Risk & Safety manager

Verantwoordelijke voor de spoorveiligheid van de tram. Het is een ongewone job, die de technische aspecten combineert met menselijk contact en dit ten dienste van de bestuurders en van de reizigers.

> Lees meer

Mustapha

Mustapha, Customer Coordinator & Process Analyst

De MIVB is een onderneming die meer dan 300 verschillende functies telt en die het personeel de mogelijkheid biedt te groeien door van verschillende beroepen te proeven tijdens de loopbaan. Dat is zeker een niet te versmaden rijkdom die iedereen geboden wordt.

> Lees meer

Reda et Anthony

Reda et Anthony, Buschauffeurs

Reda en Anthony zijn vrienden buiten het werk en vandaag komen ze elkaar tot hun grote vreugde tegen in de straten van Brussel achter het stuur van een bus van de MIVB.

> Lees meer

Laurent

Laurent, Trambestuurder en monitor-opleider

Laurent is als trambestuurder en tegelijk monitor-opleider trots om elke dag zijn knowhow en ervaring te kunnen delen met toekomstige bestuurders en bestuursters. Ook ten dienste staan van de reizigers is zijn dada want “zonder ons, zou de stad niet meer bewegen”.

> Lees meer

Laetitia

Laetitia, Schilder koetswerk

Laetitia begon in augustus 2014 haar loopbaan bij de MIVB als schilder koetswerk. Een uitzonderlijk functie voor een vrouw? Niet echt! Laetitia vertelt ons hoe ze haar beroep, als vrouw, dagelijks uitoefent…

> Lees meer

Joël

Joël, Project Manager Officer Specialist

Joël a postulé à la STIB parce qu’il voulait faire un métier qui lui permette de voir de façon plus concrète ses effets sur la population tout en ayant les mêmes challenges qu’il a rencontré, dans le passé, dans la consultance

> Lees meer

Hicham

Hicham, elektronikus

Hicham vertelt hoe zijn loopbaan bij de MIVB  geëvolueerd is. In 6 jaar tijd is hij 3 keer van functie veranderd, en het zal daar niet bij blijven!

> Lees meer

Tom

Tom, Dispatcher Movement

Tom vertelt wat hij het belangrijkste vindt in zijn functie: de treinen laten buitenrijden en wanneer er zich een incident voordoet dit zo snel mogelijk oplossen om dagelijks een optimale dienst aan onze klanten te bieden.

> Lees meer

José

José, Buschauffeur

Buschauffeur bij de MIVB wordt je niet zomaar ! Erik legt uit wat hij zo waardeert aan zijn job en waarom hij dit beroep gekozen heeft.

> Lees meer

Jean-Louis

Jean-Louis, Brigadier lasser tram

Jean-Louis oefent een functie uit die regelmatig nachtwerk inhoudt. Hij last en freest sporen en bewerkt ze met de guts. De bedoeling is om slijtage te verminderen en ervoor te zorgen dat ze minder lawaai maken in de bochten. Het is veel en vermoeiend werk, maar ook aangenaam, gevarieerd en interessant werk.

> Lees meer

De verschillende mogelijkheden op het gebied van IT bij de MIVB

Je hebt een passie voor IT, maar denkt je geluk niet te kunnen vinden bij de MIVB? Pierre-André, Amine, Filip, Audrey en Stéphanie laten je kennismaken met de verschillende mogelijkheden op het gebied van IT bij de MIVB !

> Lees meer

Hervé

Hervé, Verantwoordelijke voor de dienst roltrappen en liften, in de hoofdrol

Een technisch beroep dat zowel elektromechanica, automatisering, elektronica en het net omvat. Je kan je nauwelijks het werk inbeelden dat achter het beheer en het onderhoud van de roltrappen en liften schuilgaat.

> Lees meer

Franck

Franck, technisch tekenaar bij het studiebureau sporen

Met zijn diploma foto en film op zak, begon Franck bij de MIVB te werken als metrobestuurder. Daarna kreeg hij de kans om aan de slag te gaan in het technisch team van het studiebureau sporen. Hij heeft gesprekken gehad, tests afgelegd en opleidingen gevolgd. 20 jaar later is hij kader designer.

> Lees meer

Cyril

Cyril, elektronicatechnicus

Cyril is sinds 5 jaar hersteltechnicus voor elektronica. Samen met zijn team onderhoudt en herstelt hij in het labo een groot deel van de elektronische uitrusting van de bussen, trams en metro’s. Hij vertelt ons over zijn beroep, zijn taken en de opleidingen en doorgroeimogelijkheden die de MIVB biedt!

> Lees meer

Roberto

Roberto, Network Officer

Roberto superviseert in real time alles wat bij de dispatching gebeurt. Hij zorgt ervoor dat de procedure goed gevolgd wordt in geval van incidenten. Hij staat ook in voor de externe communicatie, de contacten met de persverantwoordelijken en de informatie aan de reizigers zodat deze op de hoogte zijn van eventuele storingen. Om zijn functie uit te oefenen is het dus belangrijk dat je stressbestendig bent en goed kan communiceren.

> Lees meer

Maak kennis met onze stagemeesters!

De stages vormen een echte buitenkans om theoretische kennis toe te passen in de praktijk en de bedrijfswereld te ontdekken.

> Lees meer

Lionel

Lionel, Project Manager infrastructuurstudies en netwerkprojecten

Lionel Culot vertelt welke kwaliteiten volgens hem nodig zijn om zijn functie goed te kunnen uitoefenen en wat hem in deze functie aantrekt.

> Lees meer

Mimoun

Mimoun, Dispatcher

«Dit wil ik doen!» De reactie die Mimoun 20 jaar geleden had toen hij de dispatching bezocht bij zijn aanwerving als trambestuurder was duidelijk. Vandaag beheert hij samen met zijn collega’s inderdaad alle tramlijnen die de stad doorkruisen.

> Lees meer

Frédéric

Frédéric, Project Manager Radio

Net voor zijn vijftigste besliste Frédéric van zijn passie zijn beroep te maken: radiocommunicatie. Nu is hij projectmanager “radio” bij de MIVB en slaat hij zich elke dag op de borst dat hij de stap durfde zetten.

> Lees meer

Jean-Michel

Jean-Michel, Verantwoordelijke Public Affairs

Jean-Michel bekommert zich om de relaties tussen de MIVB en de lokale en gewestelijke overheden. Hij probeert iedereen op één lijn te krijgen voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer in Brussel.

> Lees meer

Pascal

Pascal, Preventieraadgever

Nadat hij zijn loopbaan begon in de elektronicasector, verdiepte Pascal zich mondjesmaat in preventie. Vandaag is hij preventieraadgever bij de MIVB, een beroep dat voor hem elke dag meer en meer een ware passie wordt.

> Lees meer

Onze stagemeesters, they're simply the best!

Laurence en Gabriel geven hun meningen over de stages. ‘Een stage bij de MIVB kan een springplank zijn naar een boeiende job binnen ons bedrijf.’

> Lees meer

Rudy

Rudy, Onderhoudsagent

Het beroep van Rudy: opleidingen geven voor de depannageoefeningen (hoe een tram opheffen, een tram slepen met behulp van een vrachtwagen, …). Voor hem is dit een manier om aan de reizigers te tonen hoe efficiënt depannages op het net verlopen.

> Lees meer

Aurore

Aurore, Cartograaf

Cartograaf is een vrij onbekende maar noodzakelijke functie bij de MIVB. Een job die Aurore al zes jaar met passie uitvoert ten dienste van haar collega’s en van de reizigers.

> Lees meer

Steve

Steve, Planner bij de tram

Trambestuurder, daarna dispatcher, daarna planner,… Al bijna 20 jaar legt Steve met veel plezier een mooie weg af binnen de MIVB en is niet van plan van dat pad af te wijken.

> Lees meer

Tim

Tim, Manager telecontrole (pre)metro

Als manager telecontrole voor de (pre)metro sta je in voor de verlichting, de informatie of de muziek in de stations, controleer je de goede werking van het rollend materieel, enz. Tim werkt nog niet zo lang bij de MIVB en waar hij het meest spijt van heeft, is dat hij niet vroeger bij de MIVB begonnen is!

> Lees meer

Velimir

Velimir, Videoverantwoordelijke

Na een internationale loopbaan in de elektronische veiligheid en nadat hij zowat overal werkte en naartoe reisde, besliste Velimir zijn ervaring ten dienste te stellen van een onderneming van “openbaar nut” en vond hij een nieuwe uitdaging bij de MIVB.

> Lees meer

Rob

Rob, Manager BI (Business Intelligence) solutions

Gegevens verzamelen en gebruiken om andere diensten te helpen het openbaar vervoer van vandaag en morgen te ontwikkelen en dan het resultaat op het terrein te zien. Elke dag is Rob, Manager Business Intelligence (BI) Solutions binnen de IT-afdeling van de MIVB, blij dat hij op zijn niveau verschillende diensten van de Brusselse vervoersmaatschappij kan helpen om Brussel in beweging te brengen.

> Lees meer

Sofian

Sofian, Technicus tram

Stressbestendigheid en analytisch denkvermogen, dat zijn enkele van de kwaliteiten die een goed technicus moet bezitten volgens Sofian Abdelsammi. Hij vertelt welke kwaliteiten volgens hem nodig zijn om zijn functie goed te kunnen uitoefenen en wat hem in deze functie aantrekt.

 

> Lees meer

Peter

Peter , Metrobestuurder

Al van toen ik een klein kind was ben ik gefascineerd door alle mogelijke spoorvoertuigen. Trams, treinen en metro’s: ik wist er alles van. Ik heb een opleiding gevolgd als treinbestuurder. Na zes maanden te hebben gewerkt als treinrangeerder, zag ik de vacature in de krant. Toen ik aangenomen werd, kwam een droom in vervulling. Eindelijk kon ik van mijn passie mijn job maken.

> Lees meer

Joris

Joris, Business Process Manager

Projecten en operationele zaken combineren, het beheer van de metro en processen opstellen, plannen en de kwaliteit verbeteren en dat alles met het oog op een consensus en compromis om de beste oplossing voor iedereen te bereiken. Dat is dagelijkse kost voor Joris van de MIVB. 

> Lees meer

Gaetan

Gaetan, verantwoordelijke kostenraming en herfacturering

Verantwoordelijke kostenraming en herfacturering zijn bij de MIVB is geen kleinigheid! Het is een gemengde functie waarin techniek en finance samenkomen en die veel interne contacten inhoudt. Gaetan legt ons de twee polen van zijn beroep uit, namelijk de «kostenraming» en de "herfacturering"

> Lees meer

Gie

Gie, Test Expert

Een functie uitoefen waarbij je met een brede waaier aan technologieën, toepassingen en materies mag werken, een droom voor een IT'er.

> Lees meer

Bruno

Bruno, Traffic Controller

Traffic Controller ? Een job met veel verantwoordelijkheid!

 

> Lees meer

Adrien

Adrien, Onderhoudstechnicus

Dat ik hier werkstabiliteit heb, vind ik ook een groot pluspunt. Dat had ik vroeger helemaal niet.

> Lees meer

Frederik

Frederik, Traffic Controller

In alle veiligheid een optimale dienstverlening voor onze reizigers garanderen en de vlotte werking van het metronet regelen: dat is de job van Frederik

> Lees meer

Wieland

Wieland, IT Tester

Ik ben zelf gefascineerd door het openbaar vervoer, dus is het al een grote plus dat ik mijn werk kan combineren met mijn passie.

> Lees meer

Jeremie

Jeremie, Reliability Engineer Energie

Werken bij de MIVB, je werkt op interessante projecten en krijgt verschillende carrièremogelijkheden!

> Lees meer

Tom

Tom, Network Officer

Voor mij is werken bij de MIVB deel uitmaken van een missie: een kwalitatief openbaar vervoer bieden aan steeds meer passagiers in een metropool als Brussel.

> Lees meer

Eric

Eric, Buschauffeur

Eric werkte in de veiligheidssector, maar wilde graag van beroep veranderen: hij is buschauffeur geworden. Een geslaagde carrièreswitch!

> Lees meer

Vincent

Vincent, System Architect

Vincent startte meer dan vier jaar geleden bij de MIVB, zijn eerste werkgever. Vandaag is hij System Architect bij het team dat de Brusselse metro moderniseert. Want de MIVB is in volle evolutie. “Dat voel ik aan alles, zelfs aan mijn carrière”, vertelt Vincent enthousiast. We vroegen hem wat de MIVB juist een unieke werkgever maakt. 

> Lees meer

Technicus elektronica - spoorsignalisatie

Het beroep van Technicus elektronica - spoorsignalisatie?  Een boeiend beroep! 

> Lees meer

Arnoud

Arnoud, Beheerder Coördinatie Onderhoud

Arnoud vertelt welke verschillende functies hij uitgeoefend heeft bij de MIVB en over welke kwaliteiten je moet beschikken om de functie van beheerder coördinatie onderhoud uit te oefenen.

> Lees meer

Laura

Laura, Junior Project Manager

"Elke dag is weer een ervaring rijker!"

> Lees meer

John-Henri, Technicus elektronica - spoorsignalisatie

Toen hij in Bergen begon aan zijn studies elektronica had John-Henri nooit vermoed dat hij op een dag “brandweerman” van de Brusselse metro zou worden door deel te gaan uitmaken van de ploeg signalisatie van de MIVB. “Als we aan onze dag beginnen, dan weten we nooit wat die zal brengen.”

> Lees meer

Terug naar Boven