Getuigenissen

Stephane

Stephane, Project Manager

Werken in de bouwsector betekent werken aan kortetermijnprojecten, maar ook aan projecten met zeer verre deadlines. De MIVB is voortdurend in ontwikkeling, maar het leukste aan mijn werk is om dingen te doen die nuttig zijn voor de maatschappij!

> Lees meer

Diada

Diada , Eerste vrouwelijke elektricien

« Aanvaarden om een vrouw aan te werven voor een functie zoals de mijne, dat is erkennen dat een vrouw een beroep kan uitoefenen dat doorgaans weggelegd is voor mannen.» 

> Lees meer

Karel

Karel, Manager Dispatching

Dat bij de MIVB niet alleen tram- en metrostellen een interessant parcours afleggen, blijkt uit het verhaal van Karel Mosselmans. In 2001 scheepte hij in bij de MIVB.
Vandaag staat hij aan het stuur van een team van meer dan 40 verkeersleiders.

> Lees meer

Bastien

Bastien, Planning Manager

Het delen van informatie is hier zeer eenvoudig in tegenstelling tot bedrijven waar men niet openstaat voor uitwisseling uit angst om niet meer «onmisbaar» te zijn. Bij de MIVB is iedereen bereid om te helpen en de tijd te nemen om de moeilijkheden van de verschillende projecten te begrijpen. Het werk verloopt hier niet gewoon in silo’s, het is een gemeenschappelijke inspanning om het bedrijf samen vooruit te helpen en dat schenkt veel voldoening.

> Lees meer

Olivier

Olivier, Business Analyst

«Als je niet over bepaalde diploma’s beschikt moet je het anders aanpakken!»

> Lees meer

Nicolas

Nicolas, technicus bij het studiebureau sporen

Nauwgezetheid, beschikbaarheid en motivatie … Dat zijn de kwaliteiten waarover je moet beschikken als technicus in het studiebureau sporen! Of het nu op kantoor is of op het terrein, overdag of ’s nachts, met een hecht team, Nicolas vertelt gepassioneerd over zijn beroep ...

> Lees meer

Michel

Michel, Beheerder Coördinatie Onderhoud (BCO)

«Mijn project bestaat erin de arbeidsomstandigheden te verbeteren en zo het risico op arbeidsongevallen aanzienlijk te verminderen!»

> Lees meer

Juan

Juan, Business Analyst

De Business Analyst vervult een essentiële rol tussen de business en de IT-dienst. Hij moet immers in staat zijn om de behoeften die door zijn partners omschreven worden te begrijpen en om te zetten in een door technici te begrijpen taal.

> Lees meer

David

David, tekenaar-ontwerptechnicus

Spoorstudies en spoortracés, vervanging van versleten rails, haalbaarheidsstudies voor nieuwe lijnen, uitbreidingen van reeds bestaande lijnen, … Dat zijn de verschillende opdrachten die David, tekenaar-ontwerptechnicus, dagelijks uitvoert. Naast de werksfeer vindt hij het leukste aan zijn job om zijn werk concreet verwezenlijkt te zien worden!

> Lees meer

Vincent

Vincent, Young Starter

"Werken om het dagelijks leven van miljoenen mensen te verbeteren is zeer belangrijk voor mij"

> Lees meer

Patrick

Patrick, Beheerder Coördinatie Onderhoud (BCO)

"De MIVB biedt ons de mogelijkheid om zelfs op moeilijkere momenten te blijven werken!" 

> Lees meer

Gabriel

Gabriel, Project manager

Nieuwe bussen in gebruik nemen, een remise inrichten, opvolging van lastenboeken voor nieuwe bussen, kersverse technici verwelkomen binnen de MIVB,… Als project manager bij de bus zijn de taken van Gabriel Balieu zeer divers, ten dienste van de bestuurders, de technici en de reizigers. En daar houdt hij van.

> Lees meer

Geoffrey

Geoffrey , Planner

Hoe stelt de MIVB de uurroosters op? Een tiental personen houdt zich bezig met de verdeling van de voertuigen over de verschillende lijnen, volgens de voorziene doorkomsttijden, en wijst ze een bestuurder toe. Het gaat om een werk dat een methodische geest vereist. Iets wat perfect past bij Geoffrey Grosemans.

> Lees meer

Jérôme

Jérôme, Young Starter

"We hebben het geluk heel wat verschillende beroepen te kunnen leren kennen en te ontdekken, en tegelijkertijd worden we opgevolgd en krijgen we heel wat opleidingen om onze soft skills te ontwikkelen, dit is top!" 

> Lees meer

Serge

Serge, Werfleider bouw

"Als werfleider gebouwen heb je heel wat uiteenlopende taken! Dat kan gaan van het technisch beheer tot het financieel beheer van de werf, maar bijvoorbeeld ook het volledige veiligheidsgedeelte."

> Lees meer

Aliocha

Aliocha, Young Starter

"Algemeen gesproken zie je dat de Young Starters zich vrij snel ontwikkelen in de onderneming. We oefenen drie verschillende beroepen uit over een periode van twee jaar, waardoor je veel opleidingen kan volgen, veel kan bijleren van alle teams, van de manager, en verschillende werkmethodes kan leren kennen"

> Lees meer

Dorothée

Dorothée, Project Manager Movement

«Een carrièrewending maken op zich is niet moeilijk… wat wel moeilijk is, is dat je op mijn leeftijd op de arbeidsmarkt als te oud beschouwd wordt …»

> Lees meer

Serdar

Serdar, Young Starter

Het openbaar vervoer is een zeer goede verplaatsingsoplossing en zorgt voor minder verkeersopstopping.

Vandaag vecht ik voor iets lokaals en voor iets dat mijn familie, mijn vrienden, mijn naasten gebruiken en dat is echt tof!

> Lees meer

Chaïmae

Chaïmae, Vrouwelijke Buschauffeur

Met een bus rijden is niet moeilijk! Je hebt inderdaad een grote verantwoordelijkheid, maar als je goed geconcentreerd blijft is dat geen enkel probleem!

> Lees meer

Touria

Touria, Vrouwelijke Onderhoudsmedewerker

Touria is doe-het-zelver in hart en nieren en mag zich de eerste vrouwelijke onderhoudsmedewerker bij de metro noemen. Ze is bijzonder blij dat ze de metrodeuren kan herstellen die haar al van jongsaf fascineerden.

> Lees meer

Frieda

Frieda, Proximity Manager

Eerst stond ze ten dienste van patiënten. Maar Frieda maakte een carrièreswitch door over te stappen naar de veiligheidsdienst van de MIVB. Nu staat ze ten dienste van haar ploeg en van “de jongeren”. Iets wat haar op het lijf is geschreven.

> Lees meer

Patrick

Patrick , Public Affairs Officer

Het is voor een kaart met daarop projecten voor de ontwikkeling van het Brussel Gewest dat we Patrick ontmoeten. Al zeven jaar beschouwt hij zichzelf als iemand die projecten “vergemakkelijkt”. Dat werk doet hij binnen het departement Public Affairs van de MIVB.

> Lees meer

Philippe

Philippe, Verantwoordelijke voor het studie- en projectenbureau en infrastructuurprojecten voor het net

Haalbaarheidsstudies, voorontwerpen, vergunningsaanvragen,… Philippe is verantwoordelijke voor de studies en de infrastructuurprojecten van het MIVB-net en werkt elke dag aan het openbaar vervoer van morgen.

> Lees meer

Roland

Roland, Projectleider Branding

Na 35 jaar bij de MIVB is Roland een beetje het levende geheugen van de maatschappij. Een passie, een beroep, een roeping. Van kindsbeen af rolde hij bijna letterlijk bij de MIVB binnen. 

> Lees meer

Amal

Amal, Risk & Safety manager

Verantwoordelijke voor de spoorveiligheid van de tram. Het is een ongewone job, die de technische aspecten combineert met menselijk contact en dit ten dienste van de bestuurders en van de reizigers.

> Lees meer

Laetitia

Laetitia, Schilder koetswerk

Laetitia begon in augustus 2014 haar loopbaan bij de MIVB als schilder koetswerk. Een uitzonderlijk functie voor een vrouw? Niet echt! Laetitia vertelt ons hoe ze haar beroep, als vrouw, dagelijks uitoefent…

> Lees meer

Joël

Joël, Project Manager Officer Specialist

Joël a postulé à la STIB parce qu’il voulait faire un métier qui lui permette de voir de façon plus concrète ses effets sur la population tout en ayant les mêmes challenges qu’il a rencontré, dans le passé, dans la consultance

> Lees meer

Hicham

Hicham, elektronikus

Hicham vertelt hoe zijn loopbaan bij de MIVB  geëvolueerd is. In 6 jaar tijd is hij 3 keer van functie veranderd, en het zal daar niet bij blijven!

> Lees meer

Hervé

Hervé, Verantwoordelijke voor de dienst roltrappen en liften, in de hoofdrol

Een technisch beroep dat zowel elektromechanica, automatisering, elektronica en het net omvat. Je kan je nauwelijks het werk inbeelden dat achter het beheer en het onderhoud van de roltrappen en liften schuilgaat.

> Lees meer

Franck

Franck, technisch tekenaar bij het studiebureau sporen

Met zijn diploma foto en film op zak, begon Franck bij de MIVB te werken als metrobestuurder. Daarna kreeg hij de kans om aan de slag te gaan in het technisch team van het studiebureau sporen. Hij heeft gesprekken gehad, tests afgelegd en opleidingen gevolgd. 20 jaar later is hij kader designer.

> Lees meer

Cyril

Cyril, elektronicatechnicus

Cyril is sinds 5 jaar hersteltechnicus voor elektronica. Samen met zijn team onderhoudt en herstelt hij in het labo een groot deel van de elektronische uitrusting van de bussen, trams en metro’s. Hij vertelt ons over zijn beroep, zijn taken en de opleidingen en doorgroeimogelijkheden die de MIVB biedt!

> Lees meer

Mimoun

Mimoun, Dispatcher

«Dit wil ik doen!» De reactie die Mimoun 20 jaar geleden had toen hij de dispatching bezocht bij zijn aanwerving als trambestuurder was duidelijk. Vandaag beheert hij samen met zijn collega’s inderdaad alle tramlijnen die de stad doorkruisen.

> Lees meer

Frédéric

Frédéric, Project Manager Radio

Net voor zijn vijftigste besliste Frédéric van zijn passie zijn beroep te maken: radiocommunicatie. Nu is hij projectmanager “radio” bij de MIVB en slaat hij zich elke dag op de borst dat hij de stap durfde zetten.

> Lees meer

Pascal

Pascal, Preventieraadgever

Nadat hij zijn loopbaan begon in de elektronicasector, verdiepte Pascal zich mondjesmaat in preventie. Vandaag is hij preventieraadgever bij de MIVB, een beroep dat voor hem elke dag meer en meer een ware passie wordt.

> Lees meer

Aurore

Aurore, Cartograaf

Cartograaf is een vrij onbekende maar noodzakelijke functie bij de MIVB. Een job die Aurore al zes jaar met passie uitvoert ten dienste van haar collega’s en van de reizigers.

> Lees meer

Tim

Tim, Manager telecontrole (pre)metro

Als manager telecontrole voor de (pre)metro sta je in voor de verlichting, de informatie of de muziek in de stations, controleer je de goede werking van het rollend materieel, enz. Tim werkt nog niet zo lang bij de MIVB en waar hij het meest spijt van heeft, is dat hij niet vroeger bij de MIVB begonnen is!

> Lees meer

Velimir

Velimir, Videoverantwoordelijke

Na een internationale loopbaan in de elektronische veiligheid en nadat hij zowat overal werkte en naartoe reisde, besliste Velimir zijn ervaring ten dienste te stellen van een onderneming van “openbaar nut” en vond hij een nieuwe uitdaging bij de MIVB.

> Lees meer

Steve

Steve, Planner bij de tram

Trambestuurder, daarna dispatcher, daarna planner,… Al bijna 20 jaar legt Steve met veel plezier een mooie weg af binnen de MIVB en is niet van plan van dat pad af te wijken.

> Lees meer

Rob

Rob, Manager BI (Business Intelligence) solutions

Gegevens verzamelen en gebruiken om andere diensten te helpen het openbaar vervoer van vandaag en morgen te ontwikkelen en dan het resultaat op het terrein te zien. Elke dag is Rob, Manager Business Intelligence (BI) Solutions binnen de IT-afdeling van de MIVB, blij dat hij op zijn niveau verschillende diensten van de Brusselse vervoersmaatschappij kan helpen om Brussel in beweging te brengen.

> Lees meer

Peter

Peter , Metrobestuurder

Al van toen ik een klein kind was ben ik gefascineerd door alle mogelijke spoorvoertuigen. Trams, treinen en metro’s: ik wist er alles van. Ik heb een opleiding gevolgd als treinbestuurder. Na zes maanden te hebben gewerkt als treinrangeerder, zag ik de vacature in de krant. Toen ik aangenomen werd, kwam een droom in vervulling. Eindelijk kon ik van mijn passie mijn job maken.

> Lees meer

Gaetan

Gaetan, verantwoordelijke kostenraming en herfacturering

Verantwoordelijke kostenraming en herfacturering zijn bij de MIVB is geen kleinigheid! Het is een gemengde functie waarin techniek en finance samenkomen en die veel interne contacten inhoudt. Gaetan legt ons de twee polen van zijn beroep uit, namelijk de «kostenraming» en de "herfacturering"

> Lees meer

Frederik

Frederik, Traffic Controller

In alle veiligheid een optimale dienstverlening voor onze reizigers garanderen en de vlotte werking van het metronet regelen: dat is de job van Frederik

> Lees meer

Vincent

Vincent, System Architect

Vincent startte meer dan vier jaar geleden bij de MIVB, zijn eerste werkgever. Vandaag is hij System Architect bij het team dat de Brusselse metro moderniseert. Want de MIVB is in volle evolutie. “Dat voel ik aan alles, zelfs aan mijn carrière”, vertelt Vincent enthousiast. We vroegen hem wat de MIVB juist een unieke werkgever maakt. 

> Lees meer

John-Henri

John-Henri, Technicus elektronica - spoorsignalisatie

Toen hij in Bergen begon aan zijn studies elektronica had John-Henri nooit vermoed dat hij op een dag “brandweerman” van de Brusselse metro zou worden door deel te gaan uitmaken van de ploeg signalisatie van de MIVB. “Als we aan onze dag beginnen, dan weten we nooit wat die zal brengen.”

> Lees meer

Terug naar Boven