Getuigenissen

Jenniffer

Jenniffer, Project management officer

Je werkt altijd en in alle projecten met de blik op de toekomst gericht…!

> Lees meer

Webana

Webana , Post Informatie Klanten

De aandacht van de klanten vestigen op het rookverbod of op de aanwezigheid van eventuele pickpockets in de metrostations. De klanten informeren over de storingen op het net of over voorziene werken in het station. Dat is maar een greep uit het takenpakket van de MIVB-medewerkers de deel uitmaken van de Post Informatie Klanten. Webana (33) is één van hen.

> Lees meer

Daniela, Vrouwelijke Buschauffeur

 8 jaar geleden in België aangekomen zit Daniela nu al 4 jaar achter het stuur! "Een bus besturen? Even haalbaar voor vrouwen als voor mannen!" zegt ze.

> Lees meer

Diada

Diada , Eerste vrouwelijke elektricien

Maak even kennis met Diada Zon. Wat maakt haar zo apart? Ze is de eerste (en momenteel de enige) vrouwelijke elektricien bij de MIVB. Diada vertelt ons hoe ze haar beroep, als vrouw, dagelijks uitoefent…

> Lees meer

Caroline

Caroline, Fotografe

Als fotografe bij de MIVB belicht Caroline  zowat alles wat de openbaarvervoersmaatschappij doet : haar personeel, haar voertuigen, projecten,… de kleine en grote geschiedenis van de onderneming.

> Lees meer

Laurent

Laurent, Teamleader

De MIVB is een grote dinosaurus maar het voordeel is dat met een beetje moed en wil, het mogelijk is om onderaan te starten en zo op te klimmen. 

> Lees meer

Barbara

Barbara, Trambestuurster

We ontmoeten Barbara, die nu al enkele jaren trambestuurster is, op haar stuurpost. Ze was door niets voorbestemd voor dit beroep, maar vertelt ons met plezier over haar professioneel parcours, haar werkuren en nog veel meer.

> Lees meer

Thomas

Thomas , Ingenieur akoestiek & trillingen

Bij de MIVB worden niet minder dan 300 verschillende beroepen uitgeoefend. Het ene al wat ongewoner dan het andere, zoals bijvoorbeeld het beroep dat Thomas uitoefent. Thomas meet en analyseert de trillingen en luistert aandachtig naar de grieven van de buurtbewoners

> Lees meer

Abdelatif, Traffic Controller

Dag en nacht zorgt Kach, zoals zijn collega’s hem noemen, ervoor dat het metroverkeer feilloos verloopt en in alle veiligheid voor de reizigers, bestuurders en voor het personeel dat nachtwerven uitvoert. Het verkeer regelen, tussenkomen bij een incident, bestuurders helpen,… Traffic controller zijn is een permanente uitdaging, ten dienste van de mobiliteit.

> Lees meer

Sirah

Sirah , Social advisor

Bij de MIVB werken zeven sociaal raadgevers. Hun ondersteunend werk draagt bij tot de verbetering van het welzijn van de werknemers. Sirah werkt nu bijna twee jaar bij de MIVB en houdt van de verscheidenheid aan mensen en beroepen die ze er tegenkomt.

> Lees meer

Gabriel

Gabriel, Project manager

Nieuwe bussen in gebruik nemen, een remise inrichten, opvolging van lastenboeken voor nieuwe bussen, kersverse technici verwelkomen binnen de MIVB,… Als project manager bij de bus zijn de taken van Gabriel Balieu zeer divers, ten dienste van de bestuurders, de technici en de reizigers. En daar houdt hij van.

> Lees meer

Laethicia

Laethicia, HR Rules Integrator

De sociale wetgeving, fiscaliteit gelinkt aan het loonbeheer, sociaal zekerheidsrecht,… Deze materies zijn voor alle bedrijven en alle werknemers van belang en evolueren voortdurend. Laethicia is in zekere zin de contactpersoon voor al die nieuwigheden. Ze centraliseert deze en communiceert ze aan de verschillende betrokken diensten en aan het voltallige personeel.

> Lees meer

Geoffrey

Geoffrey , Planner

Hoe stelt de MIVB de uurroosters op? Een tiental personen houdt zich bezig met de verdeling van de voertuigen over de verschillende lijnen, volgens de voorziene doorkomsttijden, en wijst ze een bestuurder toe. Het gaat om een werk dat een methodische geest vereist. Iets wat perfect past bij Geoffrey Grosemans.

> Lees meer

Laurent

Laurent, Senior Manager Transport Systems

Monotonie bestaat nietbij de MIVB! Er is hoegenaamd geen routine. Laurent legt ons uit waarom!

> Lees meer

Sana

Sana , Toepassingsontwikkelaar

Ik heb gedurende een jaar een opleiding toepassingsontwikkeling gevolgd bij Interface 3, een opleidingscentrum voor vrouwen.

Aan het einde van deze opleiding moest ik een bedrijfsstage volgen van 6 weken. Zo ben ik bij de MIVB terechtgekomen. 

> Lees meer

Hanane

Hanane, Project Manager

De verkeerslichtenbeïnvloeding in Brussel, boordcomputers en valideringstoestellen: ze vormen geen geheim meer voor ingenieur Hanane. Ze is verantwoordelijk voor de link tussen de informaticasystemen op bussen en trams en het centrale netwerk van de MIVB.

> Lees meer

Laura

Laura, Vrouwelijke Buschauffeur

Laura had nooit gedacht dat ze ooit met een bus zou gaan rijden maar “ik heb echt een knop in mijn hoofd omgedraaid, ik vind rijden leuk en toen besliste ik dat ik dat wel als beroep zou willen doen!”.

> Lees meer

Adrian

Adrian, administratief bediende bij de dienst Methode & Reporting

Dag na dag stelt Adrian zich ten dienste van de medewerkers van de BOOTIK en KIOSK: begeleiding op het net, planning, punteren, uitleg van nieuwe procedures,… Hij waakt erover dat alles goed verloopt voor de medewerkers en voor de reizigers.

> Lees meer

Philippe

Philippe , Verantwoordelijke reizigersinformatie en promotie van het net

Elke dag maken duizenden reizigers gebruik van de informatie aan haltes, in stations, bussen, trams of metro. Netplannen van de MIVB, lijnschema’s, specifieke informatie bij grote werven of de naam de haltes, het werk van Philippe en zijn ploeg is enorm gevarieerd. Een kijk achter de coulissen van de reizigersinformatie.

> Lees meer

Matthieu

Matthieu, Verantwoordelijke ploeg depannage elektriciteit

Matthieu leidt sinds kort de ploeg depannage van de elektrische stations bij de MIVB. Een groot organisatievermogen en een passie voor elektriciteit zijn zijn troeven. Competenties die stuk voor stuk nodig zijn om dringende interventies te combineren met het beheer van de projecten op lange termijn. Een kort overzicht van zijn dagelijkse bezigheden.

> Lees meer

Yves

Yves , Lijnkader Metro 2 & 6

31 jaar geleden stapte Yves voor de eerste maal de MIVB binnen.Hij oefende verschillende beroepen uit, van bestuurder via  technische functies tot manager, waarbij hij telkens een hoop nieuwe kennis opdeed maar vooral ook fijne nieuwe collega’s leerde kennen.

> Lees meer

Marc

Marc , Hondenmeester

Onder de 300 beroepen die de MIVB rijk is, vinden we ook dat van hondenmeester. Momenteel telt de hondenbrigade, die deel uitmaakt van de dienst Field Support van de MIVB, tien medewerkers. Veertien jaar geleden trad Marc, na een loopbaan in de privébewaking, in dienst bij de Brusselse vervoersmaatschappij. Al negen jaar maakt hij intussen deel uit van de hondenbrigade. De hondenmeester heeft het met ons over een veeleisend, maar passioneel beroep.

> Lees meer

Oswaldo

Oswaldo, Verantwoordelijke voor de dienst vervoer en interventie

De trots van Oswaldo? Zijn ploeg, “zijn mensen”, zoals hij ze noemt. Een gerodeerd team dat elke dag tussenkomt achter de schermen op het terrein zodat alles “op wieltjes loopt”. Hij omkadert zijn team bij de MIVB niet alleen met de glimlach, maar ook met liefde.

> Lees meer

Frank

Frank, Public Affairs Officer

Frank begon eind 2012 zijn loopbaan bij de MIVB als Public Affairs Officer, een rol van bemiddelaar die perfect past bij zijn diplomatische persoonlijkheid.

> Lees meer

Dominique

Dominique, Vrouwelijke Buschauffeur

Twee jaar geleden werd Dominique buschauffeur. Deze Oudergemse hield altijd van autorijden, maar niets deed vermoeden dat ze voorbestemd was om een bus te besturen. Vandaag legt ze ons uit wat haar aantrekt in dit beroep.

> Lees meer

Arnaud

Arnaud, Verantwoordelijke dienst Aanbod en studies

Arnaud analyseert het bus-, tram- en metroaanbod en past aan waar het kan. Zijn doel? Voldoen aan de vele vragen, maar tegelijk rekening houden met heel wat beperkingen. Een echte hersenbreker die hem al 10 jaar boeit.

> Lees meer

Abdelwahed

Abdelwahed, Business Analyst

Bijna elke week verschijnt het portret van een van onze medewerkers in het dagblad Metro. U leest deze krant niet, maar wenst toch het beroep van uw collega’s te ontdekken? Vind hun portret nu terug op Cyrber. Deze week vertelt Abdelwahed, Business Analyst, over de informaticatoepassingen die de hele bus-, tram- en metrovloot beheren.

> Lees meer

Frieda

Frieda, Proximity Manager

Eerst stond ze ten dienste van patiënten. Maar Frieda maakte een carrièreswitch door over te stappen naar de veiligheidsdienst van de MIVB. Nu staat ze ten dienste van haar ploeg en van “de jongeren”. Iets wat haar op het lijf is geschreven.

> Lees meer

Amine

Amine, Onderhoudsagent

Om het beroep van Amine uit te oefenen moet je polyvalent en nauwkeurig zijn. Zijn taken gaan immers van het bijslijpen van de wielen tot het algemeen onderhoud van de trams.  

> Lees meer

Jonathan

Jonathan, Werfleider sporen

Om tramsporen te leggen moet je beschikken over een grote dosis flexibiliteit, moet je polyvalent zijn en een groot aanpassingsvermogen hebben om onvoorziene situaties aan te kunnen, volgens Jonathan.

> Lees meer

Catherine

Catherine, Project Manager Signalisatie

Catherine begon haar loopbaan bij MIVB in mei 2009 om er aan een IT-project te werken, maar haar diploma van burgerlijk ingenieur elektriciteit leidde haar al snel naar de functie van Project Manager Signalisatie. 

> Lees meer

Benoit

Benoit , Milieuadviseur

Benoît probeert, zowel op kantoor als op het terrein, het milieubewustzijn van de MIVB-medewerkers levendig te houden. Het doel: iedereen laten werken in een gezonde omgeving door zoveel mogelijk reflexen aan te leren die goed zijn voor het milieu.

> Lees meer

Younes

Younes , Onderhoud roltrappen en liften

Het aantal uitrustingen op het MIVB-net doet duizelen: 571 roltrappen, 134 liften verdeeld over het net en de verschillende stelplaatsen en nog eens 2 roltapijten (in De Brouckère). Een ploeg van 18 personen verzekert de goede dagelijkse werking van deze installaties. Younes maakt er deel van uit.

> Lees meer

Patrick

Patrick , Public Affairs Officer

Het is voor een kaart met daarop projecten voor de ontwikkeling van het Brussel Gewest dat we Patrick ontmoeten. Al zeven jaar beschouwt hij zichzelf als iemand die projecten “vergemakkelijkt”. Dat werk doet hij binnen het departement Public Affairs van de MIVB.

> Lees meer

Martine

Martine, Planner

" Ik ben zo fier wanneer ik een vrouwelijke collega zie aan het stuur van een gelede bus! "

> Lees meer

Carlo

Carlo, Supervisor

Supervisor sinds 3 jaar, chauffeur sinds 13 jaar, MIVB’er sinds lange tijd… we stellen je voor aan Carlo, die ons met veel plezier wat meer wil vertellen over zijn functie en zijn leven als MIVB’er. 

> Lees meer

Sandrine

Sandrine, Signalisatie

De bekleding van de GO-ticketautomaten, lijnschema’s of tariefroosters. Het zijn allemaal voorbeelden van nuttige grafische hulpmiddelen voor de MIVB-reizigers. Wij duiken even achter de schermen van de productie ervan op de MIVB-site in Haren. We ontdekken er gigantische printers, indrukwekkende gekleurde rollen stickers en talloze signalisatiepanelen die terug te vinden zijn op het MIVB-net. Het is ook de werkplek van Sandrine van de dienst Signalisatie, enige vrouw in een ploeg van 37 personen.

> Lees meer

Eric

Eric, Verantwoordelijke uitritten

Eric werkt al bijna 37 jaar bij de MIVB. Nadat hij een aantal jaren werkte in de werkplaats van Belgrado, gaf hij een nieuwe wending aan zijn loopbaan en werd hij brigadier ‘uitritten’ voor de trams. Ervoor zorgen dat de trams op het juiste moment uitrijden, last minute probleempjes oplossen, «een heel programma».

> Lees meer

Philippe

Philippe, Verantwoordelijke voor het studie- en projectenbureau en infrastructuurprojecten voor het net

Haalbaarheidsstudies, voorontwerpen, vergunningsaanvragen,… Philippe is verantwoordelijke voor de studies en de infrastructuurprojecten van het MIVB-net en werkt elke dag aan het openbaar vervoer van morgen.

> Lees meer

Nathalie, Vrouwelijke Buschauffeur

Ze past haar stoel aan en weg is ze met haar bus, als een vis in het water. Nathalie vervoert sinds twee jaar klanten van de MIVB. Ze is vrouwelijk en elegant en verslaat daarmee iedereen met verstomming die zich erover verbaast dat er een vrouw aan het stuur van een bus zit.

> Lees meer

Ceyhun

Ceyhun, Mechanieker bus

Maak even kennis met Ceyhun, mechanieker bus bij de MIVB.

> Lees meer

Roland

Roland, Projectleider Branding

Na 35 jaar bij de MIVB is Roland een beetje het levende geheugen van de maatschappij. Een passie, een beroep, een roeping. Van kindsbeen af rolde hij bijna letterlijk bij de MIVB binnen. 

> Lees meer

Cédric

Cédric, onderhoudselektricien tram

Cédric, onderhoudselektricien tram, werkt elke dag aan het openbaar vervoer van morgen. Ontdek hier zijn getuigenis.

> Lees meer

Amal

Amal, Risk & Safety manager

Verantwoordelijke voor de spoorveiligheid van de tram. Het is een ongewone job, die de technische aspecten combineert met menselijk contact en dit ten dienste van de bestuurders en van de reizigers.

> Lees meer

Mustapha

Mustapha, Customer Coordinator & Process Analyst

De MIVB is een onderneming die meer dan 300 verschillende functies telt en die het personeel de mogelijkheid biedt te groeien door van verschillende beroepen te proeven tijdens de loopbaan. Dat is zeker een niet te versmaden rijkdom die iedereen geboden wordt.

> Lees meer

Reda et Anthony

Reda et Anthony, Buschauffeurs

Reda en Anthony zijn vrienden buiten het werk en vandaag komen ze elkaar tot hun grote vreugde tegen in de straten van Brussel achter het stuur van een bus van de MIVB.

> Lees meer

Laurent

Laurent, Trambestuurder en monitor-opleider

Laurent is als trambestuurder en tegelijk monitor-opleider trots om elke dag zijn knowhow en ervaring te kunnen delen met toekomstige bestuurders en bestuursters. Ook ten dienste staan van de reizigers is zijn dada want “zonder ons, zou de stad niet meer bewegen”.

> Lees meer

Laetitia

Laetitia, Schilder koetswerk

Laetitia begon in augustus 2014 haar loopbaan bij de MIVB als schilder koetswerk. Een uitzonderlijk functie voor een vrouw? Niet echt! Laetitia vertelt ons hoe ze haar beroep, als vrouw, dagelijks uitoefent…

> Lees meer

Tom

Tom, Dispatcher Movement

Tom vertelt wat hij het belangrijkste vindt in zijn functie: de treinen laten buitenrijden en wanneer er zich een incident voordoet dit zo snel mogelijk oplossen om dagelijks een optimale dienst aan onze klanten te bieden.

> Lees meer

José

José, Buschauffeur

Buschauffeur bij de MIVB wordt je niet zomaar ! Erik legt uit wat hij zo waardeert aan zijn job en waarom hij dit beroep gekozen heeft.

> Lees meer

Jean-Louis

Jean-Louis, Brigadier lasser tram

Jean-Louis oefent een functie uit die regelmatig nachtwerk inhoudt. Hij last en freest sporen en bewerkt ze met de guts. De bedoeling is om slijtage te verminderen en ervoor te zorgen dat ze minder lawaai maken in de bochten. Het is veel en vermoeiend werk, maar ook aangenaam, gevarieerd en interessant werk.

> Lees meer

De verschillende mogelijkheden op het gebied van IT bij de MIVB

Je hebt een passie voor IT, maar denkt je geluk niet te kunnen vinden bij de MIVB? Pierre-André, Amine, Filip, Audrey en Stéphanie laten je kennismaken met de verschillende mogelijkheden op het gebied van IT bij de MIVB !

> Lees meer

Hervé

Hervé, Verantwoordelijke voor de dienst roltrappen en liften, in de hoofdrol

Een technisch beroep dat zowel elektromechanica, automatisering, elektronica en het net omvat. Je kan je nauwelijks het werk inbeelden dat achter het beheer en het onderhoud van de roltrappen en liften schuilgaat.

> Lees meer

Roberto

Roberto, Network Officer

Roberto superviseert in real time alles wat bij de dispatching gebeurt. Hij zorgt ervoor dat de procedure goed gevolgd wordt in geval van incidenten. Hij staat ook in voor de externe communicatie, de contacten met de persverantwoordelijken en de informatie aan de reizigers zodat deze op de hoogte zijn van eventuele storingen. Om zijn functie uit te oefenen is het dus belangrijk dat je stressbestendig bent en goed kan communiceren.

> Lees meer

Florent

Florent, Mecanicien Metro

Florent staat in voor het preventief onderhoud en de herstellingen van de metro. Hij zorgt ervoor dat de metro’s geen technische problemen ondervinden wanneer ze in dienst genomen worden. Hij voert ook de herstellingen uit in geval van pannes.  Zo zorgt hij er mee voor dat het net steeds correct bediend wordt.

> Lees meer

Martine

Martine , Technisch Tekenares

Martine étudie les voies et les tracés de voies et créent les aménagements de voieries autour. Pour exercer son métier, il faut savoir réaliser des dessins techniques et avoir des bonnes connaissances en urbanisme. Ce que Martine préfère dans son métier, c’est la diversité des tâches qui lui sont confiées et la possibilité d’aller sur le terrain.

> Lees meer

Maak kennis met onze stagemeesters!

De stages vormen een echte buitenkans om theoretische kennis toe te passen in de praktijk en de bedrijfswereld te ontdekken.

> Lees meer

Radija

Radija, Contractbeheerder uniformen

Ontdek het traject van Radija bij de MIVB en wat haar aanspreekt in haar functie.

> Lees meer

Lionel

Lionel, Project Manager infrastructuurstudies en netwerkprojecten

Lionel Culot vertelt welke kwaliteiten volgens hem nodig zijn om zijn functie goed te kunnen uitoefenen en wat hem in deze functie aantrekt.

> Lees meer

Gaëtan

Gaëtan, Geograaf

Informatie verzamelen, deze samenvatten en analyseren en dit alles gebruiken om de stadsontwikkeling te analyseren en haar noden op het vlak van openbaar vervoer te bepalen. Gaëtan werkt op zijn niveau aan het Brussel van morgen.

> Lees meer

Els

Els, analiste

Cijfers, cijfers en nog eens cijfers. Na enkele jaren bij de dienst vervoerbewijzen zit Els als analiste altijd met haar neus in de cijfers. Ook al droomt ze ’s nachts niet van cijfers, oefent ze haar “droomjob” overdag uit.

> Lees meer

Mimoun

Mimoun, Dispatcher

«Dit wil ik doen!» De reactie die Mimoun 20 jaar geleden had toen hij de dispatching bezocht bij zijn aanwerving als trambestuurder was duidelijk. Vandaag beheert hij samen met zijn collega’s inderdaad alle tramlijnen die de stad doorkruisen.

> Lees meer

Frédéric

Frédéric, Project Manager Radio

Net voor zijn vijftigste besliste Frédéric van zijn passie zijn beroep te maken: radiocommunicatie. Nu is hij projectmanager “radio” bij de MIVB en slaat hij zich elke dag op de borst dat hij de stap durfde zetten.

> Lees meer

Jean-Michel

Jean-Michel, Verantwoordelijke Public Affairs

Jean-Michel bekommert zich om de relaties tussen de MIVB en de lokale en gewestelijke overheden. Hij probeert iedereen op één lijn te krijgen voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer in Brussel.

> Lees meer

Pascal

Pascal, Preventieraadgever

Nadat hij zijn loopbaan begon in de elektronicasector, verdiepte Pascal zich mondjesmaat in preventie. Vandaag is hij preventieraadgever bij de MIVB, een beroep dat voor hem elke dag meer en meer een ware passie wordt.

> Lees meer

Onze stagemeesters, they're simply the best!

Laurence en Gabriel geven hun meningen over de stages. ‘Een stage bij de MIVB kan een springplank zijn naar een boeiende job binnen ons bedrijf.’

> Lees meer

Rudy

Rudy, Onderhoudsagent

Het beroep van Rudy: opleidingen geven voor de depannageoefeningen (hoe een tram opheffen, een tram slepen met behulp van een vrachtwagen, …). Voor hem is dit een manier om aan de reizigers te tonen hoe efficiënt depannages op het net verlopen.

> Lees meer

Aurore

Aurore, Cartograaf

Cartograaf is een vrij onbekende maar noodzakelijke functie bij de MIVB. Een job die Aurore al zes jaar met passie uitvoert ten dienste van haar collega’s en van de reizigers.

> Lees meer

Steve

Steve, Planner bij de tram

Trambestuurder, daarna dispatcher, daarna planner,… Al bijna 20 jaar legt Steve met veel plezier een mooie weg af binnen de MIVB en is niet van plan van dat pad af te wijken.

> Lees meer

Velimir

Velimir, Videoverantwoordelijke

Na een internationale loopbaan in de elektronische veiligheid en nadat hij zowat overal werkte en naartoe reisde, besliste Velimir zijn ervaring ten dienste te stellen van een onderneming van “openbaar nut” en vond hij een nieuwe uitdaging bij de MIVB.

> Lees meer

Rob

Rob, Manager BI (Business Intelligence) solutions

Gegevens verzamelen en gebruiken om andere diensten te helpen het openbaar vervoer van vandaag en morgen te ontwikkelen en dan het resultaat op het terrein te zien. Elke dag is Rob, Manager Business Intelligence (BI) Solutions binnen de IT-afdeling van de MIVB, blij dat hij op zijn niveau verschillende diensten van de Brusselse vervoersmaatschappij kan helpen om Brussel in beweging te brengen.

> Lees meer

Sofian

Sofian, Technicus tram

Stressbestendigheid en analytisch denkvermogen, dat zijn enkele van de kwaliteiten die een goed technicus moet bezitten volgens Sofian Abdelsammi. Hij vertelt welke kwaliteiten volgens hem nodig zijn om zijn functie goed te kunnen uitoefenen en wat hem in deze functie aantrekt.

 

> Lees meer

Ruth

Ruth, Customer Care

Een beroep dat talenkennis, nieuwsgierigheid, informatie opzoeken, contacten en empathie verenigt. Ruth vond haar plaatsje binnen het team dat antwoordt op vragen en klachten van reizigers.

> Lees meer

Joris

Joris, Business Process Manager

Projecten en operationele zaken combineren, het beheer van de metro en processen opstellen, plannen en de kwaliteit verbeteren en dat alles met het oog op een consensus en compromis om de beste oplossing voor iedereen te bereiken. Dat is dagelijkse kost voor Joris van de MIVB. 

> Lees meer

Peter

Peter , Metrobestuurder

Al van toen ik een klein kind was ben ik gefascineerd door alle mogelijke spoorvoertuigen. Trams, treinen en metro’s: ik wist er alles van. Ik heb een opleiding gevolgd als treinbestuurder. Na zes maanden te hebben gewerkt als treinrangeerder, zag ik de vacature in de krant. Toen ik aangenomen werd, kwam een droom in vervulling. Eindelijk kon ik van mijn passie mijn job maken.

> Lees meer

Gie

Gie, Test Expert

Een functie uitoefen waarbij je met een brede waaier aan technologieën, toepassingen en materies mag werken, een droom voor een IT'er.

> Lees meer

Freddy

Freddy, Brigadier

Met 36 jaar ervaring, Freddy, brigadier in Haren,staat in voor het dagelijks beheer van een team van 12 mensen, van het materiaal en de problemen die zich zouden kunnen voordoen ...

> Lees meer

Myriam Hermine, Vrouwelijke Buschauffeur

Myriam Herminevertelt ons alles over haar functie als buschauffeur, haar komst bij de MIVB en haar motivatie. Terugblik op een zeer aangenaam gesprek.

> Lees meer

Bruno

Bruno, Traffic Controller

Traffic Controller ? Een job met veel verantwoordelijkheid!

 

> Lees meer

Adrien

Adrien, Onderhoudstechnicus

Dat ik hier werkstabiliteit heb, vind ik ook een groot pluspunt. Dat had ik vroeger helemaal niet.

> Lees meer

Frederik

Frederik, Traffic Controller

In alle veiligheid een optimale dienstverlening voor onze reizigers garanderen en de vlotte werking van het metronet regelen: dat is de job van Frederik

> Lees meer

Wieland

Wieland, IT Tester

Ik ben zelf gefascineerd door het openbaar vervoer, dus is het al een grote plus dat ik mijn werk kan combineren met mijn passie.

> Lees meer

Jeremie

Jeremie, Reliability Engineer Energie

Werken bij de MIVB, je werkt op interessante projecten en krijgt verschillende carrièremogelijkheden!

> Lees meer

Etienne

Etienne, Teamleader Molenbeek

Als ik ’s morgens begin, weet ik nooit wat er in de loop van de dag op mij zal afkomen.

> Lees meer

Tom

Tom, Network Officer

Voor mij is werken bij de MIVB deel uitmaken van een missie: een kwalitatief openbaar vervoer bieden aan steeds meer passagiers in een metropool als Brussel.

> Lees meer

Eric

Eric, Buschauffeur

Eric werkte in de veiligheidssector, maar wilde graag van beroep veranderen: hij is buschauffeur geworden. Een geslaagde carrièreswitch!

> Lees meer

Eline

Eline, Interventiemedewerker

"Dat is misschien geen alledaagse keuze als vrouw, maar ik doe het wel graag!"

> Lees meer

Vincent

Vincent, System Architect

Vincent startte meer dan vier jaar geleden bij de MIVB, zijn eerste werkgever. Vandaag is hij System Architect bij het team dat de Brusselse metro moderniseert. Want de MIVB is in volle evolutie. “Dat voel ik aan alles, zelfs aan mijn carrière”, vertelt Vincent enthousiast. We vroegen hem wat de MIVB juist een unieke werkgever maakt. 

> Lees meer

Chaïma

Chaïma, Metrobestuurster

De job is wel een beetje solitair, dat geef ik toe. Maar mijn beroep is belangrijk omdat ik op mijn niveau en mijn manier ertoe bijdraag dat de mensen naar kantoor, naar hun werk enz. kunnen gaan…

> Lees meer

Jamal

Jamal , Zoneagent

Elk dag lopen er zoneagenten van de MIVB door de metrostations om ervoor te zorgen dat alles correct verloopt en om te antwoorden op vragen van klanten. Al 11 jaar is Jamal dé referentie voor de stations Houba-Brugmann, Heizel en Koning Boudewijn.

> Lees meer

Technicus elektronica - spoorsignalisatie

Het beroep van Technicus elektronica - spoorsignalisatie?  Een boeiend beroep! 

> Lees meer

Arben

Arben, Technicus

Zonder onze tussenkomsten zouden de trams niet zo goed rijden!

> Lees meer

Gregory

Gregory , Buschauffeur

Als er zich een probleem voordoet op het bus-, tram- of metronet, dan zet de MIVB vervangende bussen in. Grégory De Schoenmaeker is een van de chauffeurs van de MIVB die deze pendeldiensten verzekert. Om dit werk te kunnen doen moet je bij de zaak zijn en het net uitstekend kennen. Een ontmoeting met een buitengewone buschauffeur.

> Lees meer

Ludivine

Ludivine , Bedrijfsjurist

Aan de slag bij de MIVB sinds enkele maanden, waakt Ludivine over de toepassing van de wetgeving voor de aanbestedingen bij de MIVB, zoals voor de bouw van tramdepot Marconi. Wie openbare aanbesteding zegt en de publicatie ervan, lastenboeken, verslagen,… Deze berg documenten worden onderworpen aan het waakzaam ook van Ludivine.

> Lees meer

Arnoud

Arnoud, Beheerder Coördinatie Onderhoud

Arnoud vertelt welke verschillende functies hij uitgeoefend heeft bij de MIVB en over welke kwaliteiten je moet beschikken om de functie van beheerder coördinatie onderhoud uit te oefenen.

> Lees meer

Chaïmae

Chaïmae, Vrouwelijke Buschauffeur

Met een bus rijden is niet moeilijk! Je hebt inderdaad een grote verantwoordelijkheid, maar als je goed geconcentreerd blijft is dat geen enkel probleem!

> Lees meer

Laura

Laura, Junior Project Manager

"Elke dag is weer een ervaring rijker!"

> Lees meer

John-Henri

John-Henri, Technicus elektronica - spoorsignalisatie

Toen hij in Bergen begon aan zijn studies elektronica had John-Henri nooit vermoed dat hij op een dag “brandweerman” van de Brusselse metro zou worden door deel te gaan uitmaken van de ploeg signalisatie van de MIVB. “Als we aan onze dag beginnen, dan weten we nooit wat die zal brengen.”

> Lees meer

Terug naar Boven