Meer getuigenissen

Gie , Test Expert

Hoe ziet je professioneel parcours eruit?

Nadat ik mijn diploma behaald had ben ik eerst als consultant in testing management aan de slag gegaan en dat heb ik zevenenhalf jaar gedaan.

Hoe ben je bij de MIVB terechtgekomen?

Ik ben bij de MIVB begonnen als consultant en toen er na 6 maanden een functie vrijkwam heb ik beslist om mijn kans te wagen en te solliciteren voor de functie van Test Expert. Waarom? Een van de hoofdredenen is dat ik in deze functie te maken krijg met een grote waaier aan technologieën, applicaties en onderwerpen. Deze variatie in de projecten vind ik erg interessant.

Wat houdt je werk in?

We zoeken de zwakke schakels in de systemen en applicaties en gaan na hoe een applicatie werkt en zou moeten werken, zowel op functioneel als op technisch vlak. Concreet stellen we testscenario’s op, op basis van de user requirements en de specificaties van de applicaties, en vervolgens voeren we de tests uit. De resultaten van deze tests worden naar de verantwoordelijke van het project gestuurd zodat deze op de hoogte is van het eventuele bestaan van ‘bugs’. Die bugs worden ook automatisch gerapporteerd en geanalyseerd naar de developers toe, zodat ze gecorrigeerd kunnen worden.

Werk je aan een bepaald project of meerdere projecten tegelijkertijd?

We werken niet aan hetzelfde onderwerp of dezelfde projecten. Momenteel test ik bijvoorbeeld de nieuwe tablets die gebruikt zullen worden door de controleagenten als vervanging van de pda’s. En ondertussen ben ik ook medeverantwoordelijk voor de testen van gerelateerde applicaties, zoals “M worker” of “Iris” voor de registratie van incidenten op de dispatching security of de opvolging van de dienstvoertuigen op het net.

Welke kwaliteiten moet je hebben om deze job uit te oefenen?

Als tester moet je nauwkeurig zijn en alles tot op het bot uitzoeken om goede oplossingen te vinden, want het allerminste probleem in een applicatie kan op een ander moment een impact hebben op deze applicatie. Je moet ook graag een actieve rol spelen op het gebied van kwaliteit en klanttevredenheid.

Wat doe je het liefst in je job?

Ik heb het gevoel dat ik, op mijn niveau, meewerk aan de opbouw van de stad. Werken voor een bedrijf dat 366 miljoen klanten en talrijke grote projecten telt is een echte uitdaging, zowel op menselijk als intellectueel vlak. 

De overeenstemmende jobaanbiedingen tonen

Terug naar Boven