Meer getuigenissen

Serdar , Young Starter

Serdar, wie ben jij?

Mijn naam is Serdar en ik ben Brusselaar sinds mijn geboorte!

Ik heb gestudeerd aan het ECAM en heb daar het diploma van industrieel ingenieur elektromechanica met specialisatie automatisering behaald. Vandaag ben ik Young Starter bij de MIVB.

 

Waarom heb je ervoor gekozen deel te nemen aan het ‘Young Starter’-programma?

Mijn studies waren zeer technisch, maar ik wilde graag mijn sociale en menselijke kant ontwikkelen, en omdat ik na mijn studies niet wist wat doen, dacht ik dat het beroep (programma) dat me het meest ervaring zou bezorgen en deze competenties zou ontwikkelen in korte tijd, de opdracht van Young Starter bij de MIVB is!

Toen ik dit van naderbij ging bekijken, ben ik tot de vaststelling gekomen dat de MIVB echt alles doet! Ze zijn zeer autonoom, zowel op het vlak van energie als van management, onderhoud, opleidingen enz. Het gaat zeer ver!

 

Je bent nu bezig met je eerste opdracht, kan je ons daar iets over vertellen?

Ik werk in de BU Metro, bij Movement, waar de exploitatie van de metro beheerd wordt. Mijn mentor is de directeur van Movement en hij heeft me gevraagd om mensen op te leiden in verband met de berekening van bepaalde prestatie-indicatoren (KPI’s).

Er zijn hier twee KPI’s, en een titularis voor elk daarvan. Maar als een van de twee titularissen afwezig is (verlof, ziekte, …), kunnen ze deze niet meer berekenen. Er moesten dus oplossingen gevonden worden om dat te vermijden.

Vervolgens moeten de KPI’s beoordeeld worden, moet er bekeken worden hoe ze gebruikt worden, hoe ze kunnen verbeterd worden, en moeten er eventueel nieuwe KPI’s gecreëerd worden.

Daarnaast help ik bij en werk ik mee aan verschillende projecten van collega’s, we krijgen echt de kans om onze autonomie en verbeeldingskracht te ontwikkelen.

 

Wat bevalt je als Young Starter?

Ik ben Brusselaar en misschien helpt dat, maar ik heb echt het gevoel dat ik bijdraag aan de werking van de metro die ik al neem sinds ik klein was! Ik ontdek verscholen plaatsen in de stations waar ik dagelijkse voorbijwandel.

In ons werk schakel je over van micro naar macro, dat is indrukwekkend!

En vooral, we werken in het belang van iedereen, maar ook van het milieu. Er werden veel inspanningen gedaan om dit te veranderen.

Het openbaar vervoer is een zeer goede verplaatsingsoplossing en zorgt voor minder verkeersopstopping. Vandaag vecht (werk) ik voor iets lokaals en voor iets dat mijn familie, mijn vrienden, mijn naasten gebruiken en dat is echt tof!

 

Serdar, je lijkt erg enthousiast wanneer je over je opdracht praat!

Mijn enthousiasme is er niet gekomen in de enkele maanden van mijn opdracht, ik gebruik nu al 24 jaar het openbaar vervoer en ik wil al even lang dat dit vlotter rijdt! Ik heb gevochten om aan dit programma te kunnen deelnemen en ik heb er geen spijt van!  

 

Een woordje voor een jonge werkzoekende?

Jongeren die pas afgestudeerd zijn en niet weten welke richting ze uit willen zou ik echt aanraden om bij de MIVB te komen werken! Via dit programma kunnen ze ontdekken waarin ze zich willen ontplooien. Als ze wel goed weten wat ze willen, dan raad ik hen ook aan om te solliciteren voor dit programma, want zo kunnen ze daar voor zichzelf bevestiging over krijgen, maar ook andere gebieden uitproberen waaraan ze niet gedacht hadden. Dankzij dit programma krijgen ze een zeer transversaal beeld van deze grote onderneming. In het slechtste geval houden ze niet van hun opdracht en kunnen ze er na acht maanden twee andere uitproberen om zich een idee te vormen. In het beste geval vinden ze deze geweldig en kunnen ze ervoor solliciteren!

Een kandidaat heeft nooit iets te verliezen door voor dit programma te solliciteren.

De overeenstemmende jobaanbiedingen tonen

Terug naar Boven