Meer getuigenissen

Adrian , administratief bediende bij de dienst Methode & Reporting

Hoe bent u bij de MIVB terechtgekomen?

Ik startte bij de MIVB als commercieel raadgever. Ik moest de verkoopmedewerkers vervangen als ze met vakantie gingen of als ze ziek waren. Ik werkte op het net, in de verkooppunten (KIOSK), maar ook op het terrein versterkte ik de andere medewerkers tijdens bepaalde evenementen zoals bij voetbalwedstrijden. Na anderhalf jaar evolueerde de functie en stapte ik over naar de dienst “sales” als administratief medewerker bij Methode & Reporting. Ik houd mij bezig met de begeleiding van medewerkers die in de BOOTIK of KIOSK gaan werken. Ik ga ook met hen op het terrein om mij ervan te vergewissen dat alles goed verloopt. Ik begeleid studenten die onze ploegen tijdens de zomer komen versterken. Daarnaast houd ik mij ook bezig met de planning en de punteringen van de medewerkers en studenten van de KIOSK en de BOOTIK en beantwoord ik oproepen van medewerkers als ze vragen hebben.

Een werk dat kantoor en terrein dus combineert?

Inderdaad. Ik breng een deel van mijn tijd door op kantoor maar ook een groot deel op het terrein aangezien ik dicht bij de medewerkers blijf na hun opleiding om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt, om hun laatste vragen te beantwoorden, om te checken of ze alle procedures volgen, om hen raad te geven en hen aan de procedures te herinneren indien nodig. Als er nieuwe procedures worden ingevoerd, ga ik hen eveneens op het terrein uitleg geven, of om hen een nieuwe versie voor te stellen als er een programma verandert. Je moet dus alle procedures kennen, het beheer van de klanten en van de medewerkers, maar ook het net. Reizigers vragen ons vaak informatie over hun traject.

Je moet een luisterend oor hebben, proactief zijn, problemen kunnen oplossen en geduld oefenen om de nieuwelingen te begeleiden.

Wat bevalt je in je job?

Ik houd ervan mensen te begeleiden, contact te hebben met collega’s, op kantoor of op het terrein, het feit dat het in zekere zin een “hybride” functie is: half-kantoor, half-terrein. De MIVB heeft heel wat carrièremogelijkheden te bieden en de menselijke contacten zijn zeer verrijkend. Alle collega’s zeggen het maar het is waar: mijn dienst is een beetje als een kleine familie, de werksfeer is supertof.

Zin om te veranderen?

Ik hou van wat ik momenteel doe. Ik zie mij nu niet meteen veranderen. Als dat ooit nog gebeurt, zal het alleen voor een andere functie zijn die mij nog meer bevalt.

De overeenstemmende jobaanbiedingen tonen

Terug naar Boven